Αναφορά Δημήτρη Κοδέλα για κλείσιμο ΔΟΥ Κρανιδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναφορά Δημήτρη Κοδέλα για κλείσιμο ΔΟΥ Κρανιδίου

Οκτώβριος 26, 2012 - 12:04

Αναφορά προς το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Κοδέλας προωθώντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της Ερμιονίδας σχετικά με τη μεταφορά της ΔΟΥ Κρανιδίου. 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
“Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κοδέλας Δημήτριος κατέθεσε ως αναφορά το με αριθμ. πρωτ. 12886 και ημερομηνία 25 Οκτώβρη 2012 ΨΗΦΙΣΜΑ που συνυπογράφουν ο Δήμος Ερμιονίδας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτιστικών Καταστημάτων Πανερμιονίδας, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ερμιονίδας, ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου και οι Λογιστές Ερμιονίδας, με το οποίο καταγγέλεται το κλείσιμο της ΔΟΥ Κρανιδίου, κατηγορείται το Υπουργείο για εμπαιγμό, ζητείται η διατήρηση της ΔΟΥ μέχρις ότου οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις υποστηριχτούν από το νέο TAXIS και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της ΔΟΥ μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Η μη εφαρμογή ούτε καν των συμφωνηθέντων στις συναντήσεις φορέων της Ερμιονίδας, παρουσία και των βουλευτών του νομού, με τους παράγοντες του υπουργείου συνιστά πρόκληση και αφορά 15.048 συναλλασσομένους.
Το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει εαν επιμείνει και επιχειρήσει να επιβάλει αυτή την τουλάχιστον ανεύθυνη και βεβιασμένη επιλογή αγνοώντας τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και  των φορέων του Δήμου Ερμιονίδας.”
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για:
 τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
 τον Υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγάνη

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κοδέλας Δημήτριος κατέθεσε ως αναφορά το με αριθμ. πρωτ. 12886 και ημερομηνία 25 Οκτώβρη 2012 ΨΗΦΙΣΜΑ που συνυπογράφουν ο Δήμος Ερμιονίδας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτιστικών Καταστημάτων Πανερμιονίδας, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ερμιονίδας, ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου και οι Λογιστές Ερμιονίδας, με το οποίο καταγγέλεται το κλείσιμο της ΔΟΥ Κρανιδίου, κατηγορείται το Υπουργείο για εμπαιγμό, ζητείται η διατήρηση της ΔΟΥ μέχρις ότου οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις υποστηριχτούν από το νέο TAXIS και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της ΔΟΥ μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Η μη εφαρμογή ούτε καν των συμφωνηθέντων στις συναντήσεις φορέων της Ερμιονίδας, παρουσία και των βουλευτών του νομού, με τους παράγοντες του υπουργείου συνιστά πρόκληση και αφορά 15.048 συναλλασσομένους.
Το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει εαν επιμείνει και επιχειρήσει να επιβάλει αυτή την τουλάχιστον ανεύθυνη και βεβιασμένη επιλογή αγνοώντας τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Καταθέτων βουλευτής

Δημήτριος Κοδέλας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Κρανίδι: 25/10/2012
Αρ.Πρ.: 12886
Ταχ.Διεύθ.: Μελίνας Μερκούρη 11
                    Τ.Κ. 21 300
                     Κρανίδι
Πληροφορίες : Γραμματεία Δημάρχου
Τηλ.: 2754 3 60028-29, 2754 3 60000
Φαξ: 2754 0 23668
e-mail:  kranidi1@otenet.gr
website: www.kranidi.gr
ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Οικονομικών
Υπόψη Υπουργού
κ. Ιωάννη Στουρνάρα
ΚΟΙΝ.:
1) Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
2) Περιφέρεια Πελοποννήσου
Υπόψη Περιφερειάρχη
κ. Πέτρο Τατούλη
3) Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου
4) Βουλευτή Ν. Αργολίδας
Γιάννη Ανδριανό
5) Βουλευτή Ν. Αργολίδας
κ. Γιάννη Μανιάτη
6) Βουλευτή Ν. Αργολίδας
κ. Δημήτρη Κοδέλα
 

Θέμα: «Αποστολή ψηφίσματος»
Σας αποστέλλουμε το συνημμένο ψήφισμα των φορέων της Ερμιονίδας σχετικά με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων του Δήμου και των φορέων της Ερμιονίδας, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
1) Θεωρούμε ότι η λειτουργία ακόμη και αυτού του υπό σύσταση Κ.Ε.Φ.Υ. δεν εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών.
2) Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό του Υπουργείου και την αδιαφορία των Βουλευτών του νομού μας.
3) Καταγγέλλουμε την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου την στιγμή που διατηρούνται οι Δ.Ο.Υ. Άργους και Σπετσών, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε μια Δ.Ο.Υ. σε κάθε νομό. Επισημαίνουμε ότι η χιλιομετρική απόσταση Ναυπλίου-Άργους είναι 10χλμ ενώ Ναυπλίου-Κρανιδίου 80χλμ και με κακό οδικό δίκτυο.
4) Καταγγέλλουμε την προγραμματισμένη ερημοποίηση του τόπου μας.
5) Εμμένουμε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της Ερμιονίδας για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου με τις αρμοδιότητες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες που είχε ως τώρα (πρωτόκολλο, μητρώο, ταμείο εσόδων, θεώρηση) μέχρις ότου οι ανωτέρω υπηρεσίες υποστηριχτούν από το νέο TAXIS.
6) Συνεχίζουμε τον αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.  
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ
1) Δήμος Ερμιονίδας
2) Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτιστικών Καταστημάτων Πανερμιονίδας
3) Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου
4) Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ερμιονίδας
5) Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου
6) Λογιστές Ερμιονίδας

Κρανίδι, 25 Οκτωβρίου 2012