Κόρινθος: Σε αστυνομικό κλοιό η αυριανή παρέλαση – Διαφωνούν οι αστυνομικοί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κόρινθος: Σε αστυνομικό κλοιό η αυριανή παρέλαση – Διαφωνούν οι αστυνομικοί

Οκτώβριος 27, 2012 - 16:34

«Αστακό» θα θυμίζει η αυριανή παρέλαση στην Κόρινθο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν λάβει εντολή να περιφρουρήσουν τον χώρο, πράγμα που είχε συμβεί και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τότε που οι αστυνομικοί έστησαν τείχη προκειμένου να προστατεύσουν τους επισήμους, οι οποίοι βεβαίως , αν και η εξέδρα απουσίαζε ( Ο Δήμαρχος Κορίνθου την αφαίρεσε) δεν έμειναν στο απυρόβλητο. Δέχτηκαν κυρίως λεκτικές επιθέσεις, περισσότερο απ όλους η πρώην πια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη. Βέβαια πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σ εκείνη την παρέλαση δεν είχαν προσέλθει οι έτεροι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  Οι δυνάμεις της αστυνομίας λοιπόν θα παραταχθούν και πάλι αν και οι αστυνομικοί διαφωνούν. «Η παρουσία μας θα είναι ισχυρή και στην Κόρινθο όπως και σε όλη την Ελλάδα δυστυχώς» θα πει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας Χρήστος Αδάμ . Στις παρελάσεις προσέρχονται οι πολίτες για να τιμήσουν κάτι το οποίο τους εκφράζει, η δική μας η παρουσία δεν θα έπρεπε να υπάρχει.»
Το βεβαρυμμένο ωστόσο ιστορικό , ακόμα και τα όσα έλαβαν χώρα σήμερα στην Θεσσαλονίκη, ωθούν την πολιτεία να λάβει και πάλι δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφαιρώντας μάλιστα σε πολλά σημεία το δικαίωμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση όπως θα συμβεί αύριο στην Θεσσαλονίκη σε όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη.
Αν θα παραστούν στις εκδηλώσεις οι πολιτικοί και οι Βουλευτές είναι άγνωστο, πολλοί απέδειξαν στην επέτειο της 25ης Πως δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν το κλίμα και έτσι δεν προσήλθαν. άραγε αύριο τι θα πράξουν οι «εξαφανισμένοι» κατά το κοινό αίσθημα κυβερνητικοί Βουλευτές της Κορινθίας; θα παραστούν;
Αυτή η ενδεχόμενη παρουσία και χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η αστυνομία τους έχει καλέσει να μην παραστούν όπως συνέβη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, έχει κινητοποιήσει πολίτες, φορείς και σχηματισμούς οι οποίοι θεωρούν πως ο χώρος της παρέλασης είναι και χώρος διαμαρτυρίας, χώρος επανάστασης και χώρος για ένα ακόμα ΟΧΙ, ένα ΌΧΙ σ έναν οικονομικό δυνάστη που λέγεται νέο πακέτο μέτρων.
Το βέβαιον πάντως είναι πως η κοινωνία ακόμα και σε αυτόν τον τομέα διχάζεται, κάποιοι επικροτούν, άλλοι καταδικάζουν…
Είναι κρίμα όμως να θέλεις να παρακολουθήσεις το παιδί σου, το ανίψι σου, να παρελαύνει και στην φωτογραφία σου μέσα να έχεις και φόντο.. αστυνομικό!
Υ.Γ: Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος και αν θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της Κορίνθου
Χριστίνα Τσιορωτά