Τατούλης: «Εξασφαλίσαμε 12 εκατομμύρια ευρώ για την ΟΧΕ της Μάνης»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: «Εξασφαλίσαμε 12 εκατομμύρια ευρώ για την ΟΧΕ της Μάνης»

Δεκέμβριος 29, 2018 - 20:53

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απτή απόδειξη της πολιτικής συνέπειας και αξιοπιστίας της περιφερειακής αρχής και κυρίως του προοδευτικού πολιτικού σχεδιασμού της για την Πελοπόννησο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στη Μάνη.

«Με τη δική μας πρόνοια και κινητικότητα εξασφαλίσαμε το πρόγραμμα της ΟΧΕ της Μάνης, ύψους 12,1 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αναβαθμίσουμε τους δημόσιους αστικούς χώρους. Χωρίς το σχεδιασμό, τη σκληρή μας δουλειά και την αγαστή συνεργασία μας με τις Δημοτικές αρχές η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν εφικτή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι στην ΟΧΕ αυτή η Μάνη αντιμετωπίζεται ως ενιαίος χώρος, κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά, υπερβαίνοντας τη διοικητική της διαίρεση σε Ανατολική και Δυτική.

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι «με το σχεδιασμό μας και την πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεών μας απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες έχουμε εδραιώσει μια ισχυρή και αρραγή σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Έχουμε επιτύχει να δημιουργήσουμε από το μηδέν χρηματοδοτικά προγράμματα για επενδύσεις σε ολοκληρωμένες χωρικές ενότητες, όπως οι ΒΑΑ Καλαμάτας, Άργους – Ναυπλίου, η ΟΧΕ Κορινθίας και το ΤαπΤοκ για την Αρκαδία, δημιουργώντας συνεχώς δυναμικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και προοπτικής».