Δήλωση Κοδέλα για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση Κοδέλα για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη

Οκτώβριος 28, 2012 - 14:29

Κάποιοι θα έρθουν και φέτος να μας πουν πως υπερασπίζουν την ανεξαρτησία της χώρας ψηφίζοντας την εκποίησή της, τη σύνθλιψη του λαού της και τη μετατροπή της σε Ειδική Αποικιακή Ζώνη. Θα δηλώσουν πως τιμούν τον ηρωικό αντικατοχικό-αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στην Ιταλική εισβολή και στη γερμανική κατοχή. Είναι αυτοί που σήμερα μας συνιστούν να υπομείνουμε την εξαθλίωσή μας και δρουν ως συνεργάτες της τρόικας, παρά ως εκφραστές των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Θα έρθουν ίσως και κάποιοι, που πρόσφατα έβρισαν χυδαία το σύμβολο της αντίστασης Μανώλη Γλέζο, προσβάλλοντας μια γενιά που έδωσε το αίμα της και την ψυχή της για την ελευθερία, να μιλήσουν για πατρίδα.
Το ΟΧΙ της 28ης Οκτώβρη 1940 ξαναβρίσκει το νόημά του στο σύγχρονο αγώνα του λαού μας για ανεξαρτησία, πραγματική δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Το ΟΧΙ βρίσκεται στις καρδιές όλων των μαθητών και μαθητριών, ανεξάρτητα του αν θα παρελάσουν ή όχι, όλων των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, της φτώχειας και της ανεργίας,  που τιμούν  καθημερινά όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας αλλά και αρνούνται 70 χρόνια μετά να ζήσουν είτε ως πειραματόζωα μιας ερημωμένης και ρημαγμένης χώρας είτε ως μετανάστες.
Προσωπικά, θα συμμετέχω και στον φετινό εορτασμό της αντίστασης του λαού μας μαζί με τους ανθρώπους του νομού, στηρίζοντας τις ειρηνικές λαϊκές εκδηλώσεις αποκατάστασης του πραγματικού νοήματός της, τιμώντας όλοι μαζί την εποποιία του λαού μας και έχοντας τη σκέψη στους νέους αγώνες για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Δημήτρης Κοδέλας
βουλευτής Αργολίδας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ