Πρόσκληση υποβολής αίτησης για δύο υποτροφίες σε Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές στην Ελλάδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόσκληση υποβολής αίτησης για δύο υποτροφίες σε Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές στην Ελλάδα

Ιανουάριος 07, 2019 - 12:45

Θερινό Πρόγραμμα του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) - Ανθρωπιστικές Επιστήμες, 2019

 

Κέντρο του Χάρβαρντ Ελληνικών Σπουδών (CHS) είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει δύο υποτροφίες σε junior μέλη ΔΕΠ (Επίκουρος Λέκτορες, Λέκτορες ή Επίκουροι Καθηγητές) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ( «ΕΔΙΠ») των Ελληνικών Πανεπιστημίων (Σχολές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) να ενταχθεί η Θερινό πρόγραμμα του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) - ανθρωπιστικές Επιστήμες. Για μια πλήρη λίστα όλων των συνεργαζόμενων ελληνικών Πανεπιστημίων, παρακαλούμε ακολουθήστε το σύνδεσμο .

Το Θερινό Πρόγραμμα του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) - Ανθρωπιστικές Επιστήμες είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο επιτυχημένα προγράμματα του Χάρβαρντ καλοκαίρι σπουδών στο εξωτερικό. Κατανέμεται μεταξύ των παραθαλάσσια πόλη του Ναυπλίου και την πόλη της Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε πρόσφατα δέκατο έβδομο έτος. Ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα του Χάρβαρντ-εκπαιδευμένο μελετητές στις ανθρωπιστικές επιστήμες, και έχει ως ακαδημαϊκού συμβουλίου του Χάρβαρντ καθηγητές Ντίμιτερ Ανγκέλοφ και Gregory Nagy, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην «Μετανάστευση και Όρια:. Κινητικότητα επανασύλληψης στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα»

Οι υποτροφίες στόχο να προσελκύσει υποψηφίους με ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τους κλάδους των Ανθρωπιστικών ή / και Κοινωνικών Επιστημών. CHS δίνει προτεραιότητα σε εκείνους των οποίων η αίτηση και τη συνοδευτική επιστολή δείχνουν ότι θα είναι άνετη εργασία σε ένα οικείο, διεθνή, πολυγλωσσική κοινότητα των μελετητών. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη προηγούμενη εμπειρία σε παρόμοια ακαδημαϊκά προγράμματα / δραστηριότητες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Η υποτροφία περιλαμβάνει:

  • Έτος-μακρά συνάντηση, όπως CHS Fellow στο Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές στην Ελλάδα.
  • Έτος βίου πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές πηγές του Χάρβαρντ. Οι υπότροφοι θα λαμβάνουν ένα αναγνωριστικό και HarvardKey να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές βιβλιοθήκες, που διατίθεται μέσω του συστήματος της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
  • Μια εβδομάδα-μακρά παραμονή στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη το Ιούλιο του 2019 (ημερομηνίες που θα καθοριστεί). Οι υπότροφοι θα ενταχθούν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα και να αλληλεπιδρούν με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό. Θα παρακολουθήσουν όλα τα σεμινάρια που διδάσκονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να αντιμετωπίσει μία ώρα διάλεξη στους φοιτητές σχετικά με αντίστοιχους τομείς ενδιαφέροντός τους. Το Κέντρο καλύπτει διαμονή, μεταφορά, πρωινό και δείπνο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του υποτρόφου με το καλοκαιρινό πρόγραμμα, και προσφέρει ένα μισθό με στόχο την κάλυψη των επιπλέον εξόδων.

Όλοι οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα μέχρι τα μεσάνυχτα 17, Φεβρουαρίου 2019 (όλα τα έγγραφα στα αγγλικά):

  • Ένα πλήρες βιογραφικό
  • Μια επιστολή προθέσεων, εξηγώντας γιατί πρέπει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
  • Μια σύντομη περίληψη της διάλεξης που θα απευθύνεται στους μαθητές
  • Μία συστατική επιστολή (και στα αγγλικά), τα οποία πρέπει να λαμβάνονται μέχρι την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019. Η επιστολή πρέπει να τονίσει, μεταξύ άλλων, τις κοινωνικές δεξιότητες και η ικανότητα του αιτούντος να αλληλεπιδρούν έντονα σε μια αυστηρή, πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον.

 

Όλα τα υλικά πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το ακόλουθο σύνδεσμο:   https://wp.chs.harvard.edu/chs-forms/application-chs-ccs-fellowships

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η επιτροπή (αποτελούμενη από CHS και CCS ΔΕΠ) θα αξιολογήσει όλες τις εφαρμογές, να προχωρήσει με συνεντεύξεις και επιλέξτε τους υποτρόφους. CHS μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους αιτούντες για πρόσθετες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:
https://chs.harvard.edu/chsccsfellowships
https://chs.harvard.edu/hss-humanities
https://www.summer.harvard.edu/study-abroad/nafplio-thessaloniki-greece-humanities