ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση διαθέτει πλειοψηφία 151 βουλευτών για κάθε κρίσιμη ψηφοφορία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση διαθέτει πλειοψηφία 151 βουλευτών για κάθε κρίσιμη ψηφοφορία

Ιανουάριος 07, 2019 - 20:25

φωτογραφία eurokinissi

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνήλθε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε η επόμενη περίοδος και εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική περίοδο πολιτικά και οικονομικά.

Επίσης, έγινε η εκτίμηση ότι τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για την κυβερνητική σταθερότητα, είναι εφικτή η πλειοψηφία 151 βουλευτών. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές διευκρίνησαν ότι πως η εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση διαθέτει 151 ψήφους για όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, επισημάνθηκε ότι είναι ιστορική ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των βουλευτών η υπερψήφισή της.

Από εκεί και πέρα, παραμένει σε ισχύ η πρόκληση-πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Σε ό,τι αφορά στον Πάνο Καμμένο, οι κομματικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό τα τελευταία 24ωρα, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης συνάντησης των δύο ανδρών, παραπέμπουν στο πρόγραμμα του κ. Καμμένου που σήμερα και αύριο θα απουσιάζει εκτός Αθηνών.