Δήμος Άργους Μυκηνών: Δεν συνέτρεχε κανένας λόγος μη λειτουργίας του σχολείου Κουτσοποδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμος Άργους Μυκηνών: Δεν συνέτρεχε κανένας λόγος μη λειτουργίας του σχολείου Κουτσοποδίου

Ιανουάριος 11, 2019 - 16:57

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Άργους Μυκηνών για το σχολείο Κουτσοποδίου: Κύριε αντιπεριφερειάρχα: γλώτταν μη προτρεχέτω του νου!

Ως δημοτική αρχή αναγνωρίζουμε την αγωνία του κ. Χειβιδόπουλου να δημιουργήσει εντυπώσεις για πολιτικούς λόγους, η οποία στηρίζεται σε γεγονότα που μεγαλοποιεί σκοπίμως. Εδώ για παράδειγμα δε μπορεί να στρώσει ένα δρόμο λίγων μέτρων στο Λάλουκα και ταλαιπωρεί ένα χωριό ολόκληρο και έρχεται να χρησιμοποιήσει ένα ατυχές συμβάν σε ένα από τα δεκάδες κτήρια σχολικών μονάδων του δήμου μας για να αποκομίσει, όπως νομίζει, πολιτικά οφέλη.

 Και αυτή η προσπάθεια του πέφτει στο κενό δυστυχώς παρασύροντας και κάποιους γονείς σε άστοχες κινήσεις. Πρωτίστως και όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ως Αντιπεριφερειάρχης το νόμιμο δικαίωμα για κλείσιμο του σχολείου σύμφωνα με τον νόμο 3852/ΦΕΚ87Ά/7-6-2010 και τις διατάξεις του άρθρου 94 της παρ. 4 το έχει ο Δήμαρχος εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου όπου ανήκει η σχολική μονάδα. Προφανώς λοιπόν κανένα δικαίωμα για την μη λειτουργία του σχολείου δεν έχει ο εκάστοτε Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων. Όπως αποδείχθηκε μετά και την ολοκλήρωση του επιτοπίου ελέγχου που διεξήγαγε το κλιμάκιο των μηχανικών  της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άργους Μυκηνών σήμερα 11/1 ώστε να διερευνηθεί η εισροή νερού, αυτή έγινε σε σημείο αρμού διαστολής του κτηρίου, δεν συνέτρεχε δε κανένας λόγος μη λειτουργίας του Σχολείου, για το οποίο ενημερώθηκε και η Διευθύντρια του Σχολείου προφορικώς αλλά και εγγράφως. Δεν προτρέχουμε λοιπόν πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την αρμόδια υπηρεσία και τους μηχανικούς της να εκδίδουμε ανακοινώσεις που θα επηρεάσουν τη σχολική λειτουργία και την καθημερινότητα γονέων και παιδιών αλλά αντιμετωπίζουμε τα θέματα με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Όπως λοιπόν μας ενημέρωσε και εγγράφως η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας εντοπίστηκε το πρόβλημα, η ζημιά αξιολογήθηκε, έγιναν οι άμεσες ενέργειες που απαιτούνταν και άμεσα θα αποκατασταθούν και οριστικά. Όσο για τις ευθύνες του εργολάβου, αν υπάρχουν, θα αποδοθούν στο μέγιστο βαθμό. Εξάλλου η δημοτική αρχή Καμπόσου έχει αποδείξει ότι σε ότι έχει να κάνει με το δημόσιο χρήμα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί και τιμάμε την εντολή των πολιτών.

Ας μην ομιλούν αυτοί οι οποίοι έκαναν τρία χρόνια να ολοκληρώσουν τη βόρεια είσοδο του Άργους (κόμβο στις φιστικιές) και ταλαιπώρησαν ολόκληρο το δήμο μας και τους πολίτες οι οποίοι έσπαζαν τα αυτοκίνητά τους. Ντροπή!

Δελτίο Τύπου