Ο Δανέλλης είπε το «ναι» στον Τσίπρα - Ο 151ος βουλευτής βρέθηκε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Δανέλλης είπε το «ναι» στον Τσίπρα - Ο 151ος βουλευτής βρέθηκε

Ιανουάριος 15, 2019 - 10:54

φωτογραφία eurokinissi

Ο Σπύρος Δανέλλης είναι τελικά ο 151ος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Ο ίδιος το είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής, όχι μόνο έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα. Ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «αντι-σύριζα λαγούμια».

Ο επικεφαλής οτυ Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τού ζήτησε την επόμενη μέρα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Προειδοποίησε τον Σπύρο Δανέλλη ότι σε περίπτωση που δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το Ποτάμι ενδέχεται ως κόμμα να επανεξετάσει τη θέση του σε σχέση με την Συμφωνία. Με απλά λόγια, εάν ο βουλευτής δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, το Ποτάμι μπορεί να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Γρηγόρης Ψαριανός, ξεκαθαρίζοντας πως «Αν ο Δαννέλης ψηφίσει την Κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης και Το Ποτάμι ΔΕΝ ψηφίζουν την Συμφωνία Πρεσπών».

Μπλόφα; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα στην παρούσα φάση. Ο Σπύρος Δαννέλης επιβεβαίωσε χθες αργά το βράδυ τις προθέσεις του: θα σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα, δίνοντας της ψήφο εμπιστοσύνης. Ως αποτέλεσμα αυτού διεγράφη από το Ποτάμι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι Σταύρος Θεοδωράκης διακινδυνεύει να περιέλθει στην ιδιαίτερα δυσχερή θέση του Πάνου Καμμένου: να μείνει δηλαδή χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι εδώ και μήνες, ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός έχουν συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. Και οι δύο έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και φυσικά κατά της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

(ΠΗΓΗ: protothema.gr, Φωτογραφία Eurokinissi)