Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας: Η Μακεδονία είναι Ελληνική

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας: Η Μακεδονία είναι Ελληνική

Ιανουάριος 18, 2019 - 11:45

φωτογραφία eurokinissi

Ψήφισμα –- Θέση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»: Η Μακεδονία είναι ελληνική.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας , μετά την κύρωσή της "Συμφωνίας των Πρεσπών" από τη Βουλή των Σκοπίων, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια "Συμφωνία των Πρεσπών".

Καλεί  τα πολιτικά κόμματα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τη "συμφωνία" αυτή, οπότε κι αν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση.

Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον.

Είμαστε κάθετα  αντίθετοι στην αναγνώριση  από την ελληνική κυβέρνηση «Μακεδονικής»  γλώσσας και «Μακεδονικής εθνότητας».

Η συμφωνία αυτή  αφορά όλους τους  Έλληνες και πρέπει να  έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και  πολιτική αποδοχή και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Να  μη βασίζεται σε περιστασιακές και ισχνές πλειοψηφίες

Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε ότι από το 1903 έως το 1908 αφανείς πρωταγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα ήταν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι συνδύαζαν τη διδασκαλία με την ενεργή συμμετοχή τους στον αγώνα. Με τις πράξεις ανδρείας και τις δράσεις τους οι Μακεδονομάχοι εκπαιδευτικοί (άνδρες και γυναίκες) αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο της γενικότερης εκπαίδευσης των μαθητών  για την επικράτηση και εδραίωση της εθνικής συνείδησης.

Καλούμε, σήμερα, τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, μακριά από ακραίες εθνικιστικές ρητορικές και ευκαιριακές «κορώνες» πολιτικής εκμετάλλευσης να αντισταθούν με τη στάση και τη φωνή τους στη «Συμφωνία των Πρεσπών» που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα.

                                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.