Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Παναγιώτη Αναγνωσταρά για τον Δήμο Ναυπλιέων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Παναγιώτη Αναγνωσταρά για τον Δήμο Ναυπλιέων

Ιανουάριος 20, 2019 - 21:03

Με ιδιαίτερη χαρά κάνουμε γνωστό στους δημότες Ναυπλιέων, ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα δώσουμε   το   παρόν   με   τον   ανεξάρτητο   δημοτικό μας  συνδυασμό   «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ».

Πήραμε την απόφαση να δώσουμε αυτόν τον αγώνα, γιατί όλοι εμείς που συστρατευόμαστε πιστεύουμε ότι στον Δήμο μας αξίζει μια  άλλη πορεία. Μία πορεία, που ως στόχο της θα έχει την δημιουργία υποδομών, την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, όπως και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Θέλουμε μία νέα δημοτική Αρχή που θα δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Θα αποτελέσει με τις δράσεις της πυλώνα στήριξης των εξαρτημένων από αλκοόλ  και ουσίες συμπολιτών μας, που θα δημιουργήσει υποδομές ικανές να αποτρέψουν τους νέους μας από την εξάρτηση.

Θέλουμε έναν Δήμο που θα δώσει έμφαση σε δράσεις και έργα που θα φέρουν ανάπτυξη για όλους. Μιλάμε για ολοκλήρωση σχεδίων πόλεως, διανοίξεις νέων οδών, σύγχρονο και μη ενεργοβόρο ηλεκτροφωτισμό παντού. Θέλουμε μία δημοτική Αρχή που θα δενδροφυτεύει νέους χώρους και δεν θα καταστρέφει τους υπάρχοντες όπως κάνει η σημερινή! Θέλουμε έναν δήμο καθαρό, με σύγχρονους τρόπους συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων και ικανό σε αριθμό προσωπικό που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των δημοτών, με οργανωμένο σύστημα ανακύκλωσης σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί, όπου οι κάδοι ανακύκλωσης χρησιμοποιούνται ως κάδοι απορριμμάτων.

Όλοι μιλάνε για τουρισμό! Όμως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει να βασίζεται εκεί που βασιζόταν όλα τα προηγούμενα. Σε πληρότητες  τα τριήμερα, τις εορτές και αργίες! Εμείς μιλάμε και θέλουμε ένα Ναύπλιο πόλο έλξης επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Αρέσκεται η σημερινή δημοτική Αρχή, να υποστηρίζει ότι μετέτρεψε το Ναύπλιο σε hot  spot τουρισμού. Όμως πέντε ημέρες την εβδομάδα το Ναύπλιο, το Τολό, η Ασίνη, το Δρέπανο είναι έρημες πόλεις.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν έγιναν. Και δεν έγιναν γιατί η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν μπορεί ή δεν θέλει να ασχοληθεί με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα! Αρέσκεται σε εκδηλώσεις αμφιβόλου  ποιότητας και με μεγάλο κόστος, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες μας! Δράσεις που ως στόχο έχουν την προβολή και μόνο της Δημοτικής Αρχής. Κανένα μεγάλο έργο, κανένα έργο υποδομής, κανένα νέο σχολικό κτίριο!

Πως είναι δυνατόν ο διπλανός μας Δήμος Άργους – Μυκηνών, να κατασκευάζει Κολυμβητήρια – Πολιτιστικά Κέντρα, να κάνει αναπλάσεις κλπ. και εδώ στον Δήμο Ναυπλιέων να μην γίνεται τίποτα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα; Αυτό ισχυρίζεται η δημοτική Αρχή! Το Ναύπλιο με εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία κλπ δεν έχει χρήματα κι έχει το Άργος;

Είναι πολλά που δεν έκαναν και θα αναλυθούν στην πορεία και θα αναδειχθούν μέχρι τις εκλογές.

Όλοι εμείς γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματός μας. Όμως το τολμάμε γιατί αυτόν τον τόπο τον αγαπάμε. Γι’ αυτόν τον τόπο έδωσα εγώ προσωπικά ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Δούλεψα γι’ αυτόν, καθαρά, τίμια χωρίς καμία ιδιοτέλεια και άφησα πίσω μου ένα τεράστιο έργο.
Από εσάς αγαπητοί συνδημότες ζητάμε να μας εμπιστευθείτε. Εμένα για άλλη μία φορά, και για πρώτη φορά να εμπιστευθείτε τους συνεργάτες που με πλαισιώνουν. Η δική μου εμπειρία και η δική τους διάθεση για δουλειά και προσφορά θα αποτελέσουν τη συνταγή της επιτυχίας.

Τα μεγάλα συμφέροντα έχουν ήδη ταχθεί με την σημερινή δημοτική Αρχή. Και το κάνουν γιατί εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Με την σημερινή δημοτική Αρχή έχουν ήδη ταχθεί και όλοι όσοι νέμονται το δημοτικό χρήμα μέσω των απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών. Μία μικρή κάστα ανθρώπων που μόνο το έτος 2018 μοιράστηκαν το ποσό των 3.000.000 € με συνοπτικές διαδικασίες. Σας φαίνεται δίκαιο; Σας φαίνεται λογικό;

Αυτό λοιπόν αγαπητοί μου συμπολίτες θα είναι και το στοίχημα των επόμενων δημοτικών εκλογών. Η μάχη θα είναι συγκεκριμένη.

Από την μία πλευρά η νυν Δημοτική Αρχή με όπλα της τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και τους ανθρώπους που τροφοδοτεί με άφθονο χρήμα μέσω των απευθείας αναθέσεων, και από την άλλη πλευρά όλοι εσείς οι απλοί δημότες που περιμένετε μάταια να δείτε έργο ουσίας, ανάπτυξης και βελτίωσης της ζωής σας, μαζί με εμάς που θέτουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία σας με στόχο το κοινό συμφέρον και όχι το ατομικό!

Κατηγορούμαι από ορισμένους γιατί διέκοψα την τρίτη θητεία μου για αναζήτηση μίας θέσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αποδείχθηκε λάθος αυτή μου η επιλογή κι έφερε τον δήμο μας πίσω, γιατί δυστυχώς ο διάδοχός μου που αναδείχθηκε κατόπιν ψηφοφορίας αποδείχθηκε  ανεπαρκής. Αναλαμβάνω το κόστος αυτής μου της λανθασμένης επιλογής και σας καλώ να βάλετε στη ζυγαριά από τη μία πλευρά το αρνητικό μου αυτό στοιχείο και από την άλλη τα θετικά μου. Το ότι δούλεψα για το δήμο μου, έκανα μεγάλα και αναπτυξιακά έργα, ήμουν πάντα δίπλα σας ως δήμαρχος, προσιτός σε όλους.  Δεν αδίκησα κανέναν και δεν κατηγορήθηκα για τίποτα. Και όταν, μετά από 10 χρόνια έφυγα από τη θέση του Δημάρχου, έφυγα με το μέτωπο και τα χέρια καθαρά!
 
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Γ. Αναγνωσταράς
Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων