Κυριάκο, ρίξ' το!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κυριάκο, ρίξ' το!

Ιανουάριος 22, 2019 - 21:45

Διαβάζω στις ιστοσελίδες -ας τις πούμε αντιπολιτευτικές, τη δεοντολογία μου μέσα...- ότι ο Κυριάκος το σκεφτόταν, ως το απογευματάκι τουλάχιστον, να καταθέσει πρόταση μομφής ως έσχατο μέσο για να μην περάσει την Παρασκευή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το έφερνε, λένε οι δημοσιογράφοι που τον νταντεύουν, από εδώ, το έφερνε από εκεί, και τελικώς αποφάσισε να ανεβάσει στα ύψη τους τόνους στην Ολομέλεια και να υποσχεθεί ότι όταν ανεβεί στην εξουσία, θα επαναδιαπραγματευτεί τη Συμφωνία.

Πώς έκανε ο Τσίπρας με το μνημόνιο; Που το επαναδιαπραγματεύτηκε επ' ωφελεία της Εσπερίας; Κάπως έτσι.

Κρατήστε τα άλογά σας, που λένε και εις την Αγγλετέρα, μάγκες. Ο Πάνος, που αφού κυβέρνησε μια χαρά επί τετραετία με τον Αλέξη σήμερα στη Βουλή έδωσε ρεσιτάλ εγκαλώντας τον πρώην συγκυβερνήτη του και την κυβέρνηση που στήριξε με όλες του τις ακροδεξιές δυνάμεις, έχει πετάξει το μπαλάκι στον Κυριάκο και του λέει: κάνε εσύ την πρόταση μομφής και εγώ θα σε στηρίξω.

Αλλά ο Πάνος ξέρει, όπως και ο Αλέξης ξέρει, όπως και ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία ξέρει -ακόμα και οι βουλευτές της που έφαγαν για πρώτη φορά ίσως στη ζωή τους δακρυγόνα προχθές- ότι ο Κυριάκος καθημερινώς και αδιαλείπτως προσεύχεται να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκ του ασφαλούς, λοιπόν, μπορεί να τριγυρίζει στη Βουλή και σε συνεννόηση με τους επικοινωνιολόγους του να πετάει ιδέες για την  κατάθεση πρότασης μομφής που ποτέ δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει. Διότι δεν τρελάθηκε να έχει αυτή την καυτή πατάτα στα χέρια του όταν και αν κυβερνήσει.

Όμως: Εδώ η Ρόδος εδώ και το πήδημα. Αν, Κυριάκο μου, διαφωνείτε και σκίζετε τα ρούχα σας για τη Μακεδονία, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

Επομένως, ή ρίξ' το και προχώρα με την πρόταση μομφής ή άσε τους υψηλούς τόνους και μείνε στη γραμμή του μπαμπά σου: «Σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το Μακεδονικό» ή κάπως έτσι. Έτσι κι αλλιώς, μετά την Παρασκευή, κι εσύ θα το ξεχάσεις και θα κάνεις και τον σταυρό σου που θα έχει τελειώσει...