«Ο ρόλος της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» όπως τον θέλει η #ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ (φωτo&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Ο ρόλος της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» όπως τον θέλει η #ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ (φωτo&βίντεο)

Ιανουάριος 29, 2019 - 12:05

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον χώρο του Cine Valia στο Άργος η εκδήλωση «Ο ρόλος της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε ο συνδυασμός # ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ, με καλεσμένη τη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία και τους δικούς της προβληματισμούς, ως γυναίκα, που διαμορφώθηκαν κατά την μακρόχρονη ενασχόλησή της με τα κοινά, ενθαρρύνοντας τις παρευρισκόμενες να μπουν δυναμικά στον στίβο της πολιτικής μάχης, τονίζοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου σημαντικά όσο και οι άνδρες.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος, σε μια ανοικτή συζήτηση με συμπολίτισσες του Δήμου, ανέπτυξε το σχέδιο της δημοτικής του κίνησης, όσον αφορά τη θέση που πρέπει να έχουν οι γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της # ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

- Δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας με τις γυναίκες της πόλης, όπου κάθε γυναίκα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο θα μπορεί, με ένα απλό τηλέφωνο σε έναν πενταψήφιο αριθμό, να επικοινωνεί με ειδικούς που θα απαντούν στα ερωτήματά της, σχετικά με προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή όποιας άλλης μορφής κακοποίησης.
- Θεσμοθέτηση ισότιμης συμμετοχής γυναικών σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου σε ποσοστό 50%.
- Οι μετακλητοί συνεργάτες που δικαιούται ο Δήμαρχος θα κατανέμονται ισομερώς στα δύο φύλα.
- Οργάνωση του Κοινωνικού Ιατρείου, ώστε να υπάρχει παρέμβαση με κινητές μονάδες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, με προγράμματα πρόληψης, προκειμένου όλες οι γυναίκες του δήμου να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην πρόληψη, ασχέτως της οικονομικής τους κατάστασης.
- Αναπροσαρμογή της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού με πολλές περισσότερες δράσεις για κάθε ηλικιακή κατηγορία γυναικών, με περισσότερα προγράμματα άθλησης, διαιτολογικής υποστήριξης, ψυχολογικής υποστήριξης για ηλικιωμένες γυναίκες, για νέες μητέρες, με σχολές γονέων κ.α. δράσεις, που θα στοχεύουν στην καλυτέρευση της ζωής της κάθε γυναίκας του Δήμου.
- Υπεύθυνη και σοβαρή λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας στον Δήμο Άργους Μυκηνών, καθώς η επιτροπή αυτή θα πρέπει να είναι μια σοβαρή επιτροπή διαβούλευσης της δημοτικής αρχής με τις γυναίκες της πόλης, για όλα τα προβλήματα των γυναικών, που αναζητούν λύση και που μπορεί να βρεθεί με τον διάλογο μεταξύ μας.
- Εκμετάλλευση όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προκειμένου να τονωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα και δημιουργία του απαραίτητου περιβάλλοντος για την πραγμάτωσή της.

Κλείνοντας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις για θέματα της Αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα η «Έξυπνη Πόλη», με καλεσμένους τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων (Τρίκαλα) Δημήτρη Παπαστεργίου. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/bxAFvHMM7-A

ArgolidaPortal.gr Άργος- «Ο ρόλος της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» #ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ