Τατούλης: «Εξασφαλίσαμε 11 εκατομμύρια ευρώ για την ΟΧΕ Κορινθίας»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: «Εξασφαλίσαμε 11 εκατομμύρια ευρώ για την ΟΧΕ Κορινθίας»

Φεβρουάριος 02, 2019 - 12:52

«Τα 11 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε για το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στην Κορινθία σημαίνουν αναπτυξιακή προοπτική, σημαίνουν προσδοκία και αποτελεσματικότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας για την ΟΧΕ στο επιμελητήριο Κορίνθου την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη με πόση αποτελεσματικότητα και συνέπεια υπηρετούμε το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε ότι «έχουμε επιτύχει να υλοποιούμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα του τόπου μας και παράλληλα δημιουργούν κρίσιμες αναπτυξιακές προοπτικές».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε επίσης στην αγαστή και υψηλού επιπέδου συνεργασία της Περιφέρειας με τις Δημοτικές αρχές και σημείωσε τον πιλοτικό χαρακτήρα της ΟΧΕ Κορινθίας γιατί για πρώτη φορά δημιουργείται ένα τέτοιο μοντέλο που συμπεριλαμβάνει την ορεινότητα, τους ορεινούς όγκους, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

«Ξεκινάμε με 11 εκατ. Ευρώ, αλλά θεωρώ ότι μέσα στον επόμενο χρόνο με την πρώτη αναθεώρηση, εφόσον τρέξει καλά το πρόγραμμα, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ακόμα ένα 50% της αρχικής πρόβλεψης» ανέφερε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι δημιουργείται ένα μοντέλο ανάπτυξης της Κορινθίας πάνω στα δύο συγκεκριμένα θέματα. Έχει λοιπόν την Θεματικότητα και τις Στοχευμένες Δράσεις και εξασφαλίζεται για ολόκληρη την ΠΕ Κορινθίας σε όλα τα επόμενα προγράμματα η δυνατότητά της να χρηματοδοτείται συνεχώς αυτό το πρόγραμμα. Αυτό είναι το σημαντικό γεγονός.

«Όπως είδατε, το Επιμελητήριο, οι Δήμαρχοι, όλοι ήμασταν εδώ και τελικά συμφωνήσαμε για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας που παρέχουμε στην Κορινθία» δήλωσε τέλος ο Πέτρος Τατούλης.