Κάθετα αντίθετοι στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ οι εργαζόμενοι(video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κάθετα αντίθετοι στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ οι εργαζόμενοι(video)

Νοέμβριος 01, 2012 - 13:59

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος
Για παγκόσμια πρωτοτυπία, έκανε λόγω ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Γιώργος Βασιλόπουλος από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο  αφορά την αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ.
Μάλιστα ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως αγνοείται η σημασία και ο ρόλος του Ταχυδρομείου για την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου και σημείωσε πως παντού στον κόσμο η ταχυδρομική εξυπηρέτηση γίνεται από δημόσιους φορείς ακόμα και σε μητροπόλεις του Καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σ’ όλη την Ευρώπη. Ζήτησε τη συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου – την οποία και  έλαβαν οι εργαζόμενοι- αφού έστω και κατά πλειοψηφία βγήκε απόφαση κατά της αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ από το Σώμα, αν και δεν έλειψαν οι παρεμβάσεις συμβούλων που τόνισαν πως θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν τα ΕΛΤΑ ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε πάντως από τον κ. Βασιλόπουλο στο γεγονός ότι  ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν επιβαρύνει και δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν αποδείξει ότι και σε περιόδους κρίσης είναι βιώσιμα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του τόπου και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες.
Το τίμημα από την πώληση τους, σαφέστατα και δεν λύνει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Και εξέφρασε την απορία του γιατί πωλούνται τα ΕΛΤΑ.
Ε.Τ.

hAVZEjC-8ik