Ομιλία Μανιάτη στην Επιτροπή Οικονομικών για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία Μανιάτη στην Επιτροπή Οικονομικών για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου

Φεβρουάριος 07, 2019 - 20:37

φωτογραφία eurokinissi

Σημεία ομιλίας Γιάννη Μανιάτη, εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής  στην Επιτροπή Οικονομικών για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου:

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ 630 ΕΚΑΤ. € ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ»

1. Αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού από τα 480 εκατ. € που είχε εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, μετά το χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανήλθε στα 1,115 δις €.

2. Αποτελεί την ταφόπλακα του ήδη αποβιώσαντος, ουσιαστικά μηδέποτε υπάρξαντος, δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Η μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί θλιβερές παραστάσεις με παρουσιάσεις βιβλίων για τον Παπανδρέου, όπου πρωτοστατεί το αγλάισμα της Κεντροαριστεράς, η κα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ.

4. Το 1995, η πατριωτική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ανδρέα Παπανδρέου αναδιαπραγματεύθηκε την κακή σύμβαση της Ν.Δ., με τελικό κέρδος 330 εκατ. € (σε τιμές 1995), σύμφωνα με την Ernst & Young.

5. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος αποικίας, με δουλική και ασύγνωστη υπακοή. Αδιανόητο, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Τσακαλώτος, Σπίρτζης, Αχτσιόγλου, Σταθάκης, Παπαδημητρίου), να αποδέχονται την κατά 56% υποκοστολόγηση του κορυφαίου δημόσιου αγαθού, που είναι το Αεροδρόμιο των Σπάτων, χωρίς καμία επίπτωση σε κανέναν.

6. Συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της πλειοψηφίας να μην κληθούν φορείς να καταθέσουν στην επιτροπή, όπως π.χ. το ΤΑΙΠΕΔ και το Δ.Σ. του ΔΑΑ, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ενοχή της κυβέρνησης, που δεν καταθέτει τα αναγκαία έγγραφα.

7. Ποια ήταν τα οικονομικά μοντέλα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, που έδωσαν απόκλιση 631 εκατ. €; Ποιες οι εισηγήσεις των χρηματοοικονομικών συμβούλων;

8. Απαράδεκτο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να μη δίνει στη δημοσιότητα την εισήγηση και την απόφασή της και να αυτοευνουχίζεται, εκχωρώντας εν λευκώ στο ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο των διαπραγματεύσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς καμία πληροφόρηση και δυνατότητα αξιολόγησης από τη Βουλή.

9. Διπλή η ενοχή της κυβέρνησης από τη βιασύνη να κυρώσει τη σύμβαση, πριν δημοσιευθεί η γνωμοδότηση – χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες το ιστορικό και την τεκμηρίωση της κάθε απόφασης.

10. Αποκρύπτονται επίσης από τη Βουλή τα πρακτικά του Δ.Σ. του ΔΑΑ με τους 4 εκπροσώπους του δημοσίου, που έχουν ορισθεί, προκειμένου να προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών.

11. Για όλους τους παραπάνω λόγους επιφυλασσόμεθα, μέχρι να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα για την απόφασή μας εν όψει της Ολομέλειας.