Τάσος Λάμπρου: «Έξις δευτέρα φύσι», από τον εθισμένο στο ψέμα κ. Δημήτρη Σφυρή!!!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Λάμπρου: «Έξις δευτέρα φύσι», από τον εθισμένο στο ψέμα κ. Δημήτρη Σφυρή!!!

Φεβρουάριος 09, 2019 - 13:00

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αγαπητές συνδημότισσες και  αγαπητοί συνδημότες,

ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο facebook την Παρασκευή 8/2/2019, για μια ακόμα φορά ψεύδεται, συκοφαντεί και λασπολογεί εναντίον μου με ανήθικο τρόπο, ισχυριζόμενος ότι έχω κάνει επανειλημμένως καταγγελίες για να σταματήσω την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν υπάρχει.

Αγνοεί επιδεικτικά και διαγράφει από την μνήμη του, τις αλλεπάλληλες μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση που έχουν υποβληθεί εναντίον του, αλλά και το γεγονός ότι είναι ήδη υπόδικος με την ίδια κατηγορία .

Πόση εφαρμογή, αλήθεια, βρίσκει η φράση του Αριστοτέλη “έξις δευτέρα φύσις”, στον εθισμένο στο ψέμα κ. Δημήτρη Σφυρή!!!

Αγαπητές συνδημότισσες και  αγαπητοί συνδημότες,

Η αλήθεια είναι ότι εγώ ουδέποτε έχω κάνει την παραμικρή καταγγελία για να σταματήσω την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Εάν ο κ. Σφυρής έχει υπόψιν του έστω και μία τέτοια καταγγελία, τον προκαλώ να την δημοσιοποιήσει άμεσα.

Διαφορετικά είναι ένας κοινός ψεύτης και συκοφάντης του αισχίστου είδους.

Ξεχνά, πως ειδικά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η παράταξή μας στήριξε όποτε χρειάστηκε προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Ξεχνά, πως με την δική μου θετική ψήφο και με αυτήν των υπόλοιπων Δημοτικών Συμβούλων της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., είχαμε ομόφωνες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, στα θέματα που αφορούσαν την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ξεχνά, ότι το πρόβλημα που υπάρχει με την διαχείριση των απορριμμάτων, το οποίο το βιώσαμε πολύ άσχημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τα σκουπίδια στους δρόμους για πάνω από σαράντα μέρες, οφείλεται στις αντιδικίες που υπάρχουν μεταξύ της εταιρίας που διαχειρίζεται το Πράσινο Σημείο και του ιδιοκτήτη του οικοπέδου.

Ευθύνη του κ. Σφυρή είναι να επέμβει, προκειμένου αυτές οι αντιδικίες να σταματήσουν, ώστε να μην βιώσουμε και στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Έπρεπε ήδη να το είχε κάνει και όχι να αδιαφορεί.

Η συστηματική τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της αποποίησης των ευθυνών του κ. Σφυρή, έχουν σαν αποτέλεσμα να χρεωθεί ο Δήμος Ερμιονίδας με ένα επιπλέον πρόστιμο ύψους 5.000€  από τους Ελεγκτές Περιβάλλοντος, σαν συστηματικός και υπότροπος παραβάτης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των κανονιστικών διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες αδειοδοτήθηκε το Πράσινο Σημείο.

Αντί λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να συμμορφωθεί με την νομοθεσία, για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το Πράσινο Σημείο, κατά την προσφιλή του συνήθεια εξαπολύει ψέματα και συκοφαντίες προκειμένου να μεταφέρει τις ευθύνες του  σε άλλους.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Σφυρή ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και υποχρεώσεις στην λειτουργία του Δήμου και δική του υποχρέωση είναι να διοικεί τον Δήμο με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας.  

Δική μας υποχρέωση, σαν αντιπολίτευση είναι να ασκούμε  έλεγχο και εποικοδομητική κριτική στην Δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Δήμου και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Δημοτών.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας