Άργος: Αφιέρωμα για τον Τζιμ Λόντο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Αφιέρωμα για τον Τζιμ Λόντο

Φεβρουάριος 09, 2019 - 22:08

Το Μάρτη το αφιέρωμα του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Δήμου Άργους Μυκηνών για τον Τζιμ Λόντο που έχει ήδη προαναγγελθεί .

‌Η επιτροπή που έχει αναλάβει αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα , κάνει μια ποιοτική δουλειά που θα  εντυπωσιάσει και συγκινήσει , ειδικά στη συγκέντρωση στοιχείων και μαρτυριών για τη συμβολή Λόντου  και Παναργειακού 57-58  στη  δημιουργία του Δ.Α.Κ. Άργους.  

"Ο Λόντος υπήρξε σπουδαίος, ήταν ένας πραγματικός λεβέντης. Γυμναστήρια στο Σικάγο έχουν τη φωτογραφία του Τζιμ Λόντου στους χώρους τους, για να τον τιμήσουν.
 Η Ελλάδα συνήθως ξεχνάει τα παιδιά της , οι νεότεροι δεν γνωρίζουν ποιος  ήταν ο Λόντος,  ο Έλληνας που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο , ο άνθρωπος που δεν δίσταζε να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν οι συμπατριώτες του είχαν μεγάλη  ανάγκη .
Σε μια εποχή που το αθλητικό ιδεώδες δοκιμάζεται  και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τον αθλητισμού είναι η έντονη εμπορευματοποίηση του, η ιστορία του Χρήστου Θεο­φίλου και μετέπειτα Τζίμ Λόντου από το Κουτσοπόδι Άργους, ηχεί σαν παραμύθι, ένας μύθος που διήρκεσε μισό περίπου αιώνα και που αξίζει η ιστορία  και η μνήμη του να παραμείνει ζωντανή για τις επόμενες γενεές .
Τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης  ."