Ερώτηση Ανδριανού για μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών

Φεβρουάριος 13, 2019 - 19:10

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή: Ποια είναι η πορεία του ελληνικού αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνδρομή της χώρας για μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών;
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα την πορεία του ελληνικού αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνδρομή της χώρας για μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου την 6η Δεκεμβρίου 2018, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε μεταξύ άλλων δηλώσει τα εξής:

«Ήδη από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, πριν από λίγους μήνες, έφυγε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνδρομή της χώρας για μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών. Έτσι υποστηρίζεται το αίτημα της χώρας, και έχω καταθέσει στα πρακτικά σε προηγούμενη ερώτηση το σχετικό υλικό. Η χώρα μας ζητάει ενίσχυση για μη καλυπτόμενες ζημιές. Τεκμηριώνουμε το αίτημά μας ως χώρα έχοντας καταθέσει μία χρονοσειρά κλιματικών, μετεωρολογικών δεδομένων που δείχνουν ότι έχουμε άκαιρες βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες σε περιόδους που δεν θα έπρεπε να είναι υψηλές, χαμηλές σε περιόδους που δεν θα έπρεπε να είναι χαμηλές, και όλο αυτό το πλέγμα δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα στη χώρα συν τον δάκο στη ελιά».

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποια είναι η πορεία του ελληνικού αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τυχόν κατάληξή του.
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα  της Κυβέρνησης για την στήριξη προς τους Έλληνες παραγωγούς που πλήττονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Ποιες καλλιέργειες περιλαμβάνονται στο ως άνω αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».