Δήμος Άργους Μυκηνών: Άσκηση προσομοίωσης για τις Διασωστικές ομάδες στον Λόφο Άσπίδος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμος Άργους Μυκηνών: Άσκηση προσομοίωσης για τις Διασωστικές ομάδες στον Λόφο Άσπίδος

Φεβρουάριος 28, 2019 - 13:01

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος με την αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κατερίνα Μπόμπου για την πραγματοποίηση  άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και το ΔΙΕΚ Άργους με την επιστημονική επιμέλεια του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» διοργανώνει το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 άσκηση προσομοίωσης συμβάντος για όλες τις διασωστικές ομάδες, στον λόφο Ασπίδος.

Η άσκηση προβλέπει φωτιά στον λόφο, απεγκλωβισμό θυμάτων από την Πυροσβεστική και τις εθελοντικές ομάδες (ελληνική ομάδα διάσωσης , σώμα Σαμαρειτών ) και διαλογή των θυμάτων στις πορτίτσες από τους γιατρούς και τους σπουδαστές διασώστες του ΔΙΕΚ Άργους.

Συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, πολιτική προστασία με την κυρία Κατερίνα Μπόμπου, εθελοντικές ομάδες).

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών δήλωσε: Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Άργους ότι πρόκειται για μια άσκηση, θα ακουστούν σειρήνες και οι πολίτες θα δουν κίνηση οχημάτων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και γενικότερα μια κινητοποίηση. Ας μην ανησυχήσουν,

Η όχληση θα είναι προσωρινή γιατί η Αστυνομία θα κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς τον Αη Λιά για μερικά λεπτά, Η άσκηση θα γίνει στην άκρη της εισόδου στον λόφο Ασπίδος στις Πορτίτσες.Ο Δήμος Άργους Μυκηνών εστιάζει πάντοτε στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών κυρίως αυτές τις εποχές που ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Η αντιδήμαρχος κ. Μπόμπου με την σειρά της πρόσθεσε:

Παρακαλούνται θερμά οι οδηγοί που κατεβαίνουν από την Άκοβα προς το Άργος, στο ύψος της εκκλησίας του αγίου Λεοντίου να οδηγούν προσεκτικά, θα είναι και όχημα της Αστυνομίας, για να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Ο Δήμος είναι αρωγός σε προσπάθειες συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση, και το ΔΙΕΚ Άργους στο οποίο σπουδάζει μια κρίσιμη ειδικότητα, αυτή του επαγγελματία Διασώστη Πληρώματος Ασθενοφόρου.