Τατούλης: Μεγάλη επιτυχία για το Λεωνίδιο και την Ανατολική Πελοπόννησο το νέο λιμάνι του Λεωνιδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Μεγάλη επιτυχία για το Λεωνίδιο και την Ανατολική Πελοπόννησο το νέο λιμάνι του Λεωνιδίου

Μάρτιος 06, 2019 - 15:28

«Το Λεωνίδιο και η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας αναδεικνύεται πλέον σε ένα σημαντικό και δυναμικό τουριστικό προορισμό με τις στρατηγικές μας επενδύσεις σε σημαντικές υποδομές» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Κυνουρίας για το έργο του λιμανιού του Λεωνιδίου την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019.

«Εξασφαλίσαμε 5,6 εκατομμύρια ευρώ για το έργο αυτό, με το οποίο ουσιαστικά δημιουργούμε ένα νέο σύγχρονο λιμάνι στο Λεωνίδιο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αλιέων της ευρύτερης περιοχής και, το σημαντικότερο, θα τονώσει το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι «μπορούμε πλέον με περηφάνια να πούμε ότι έχουμε άρει τον αποκλεισμό μιας απομακρυσμένης περιοχής της Πελοποννήσου. Στοχευμένες επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές με πολυεπίπεδες δράσεις προβολής έχουν πλέον μετατρέψει το σύνολο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε μια δυναμικά ανερχόμενη περιοχή, ενισχύοντας διαρκώς την τοπική του οικονομία».

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι «δεν σταματάμε το έργο μας. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργα και υπηρεσίες προς τους πολίτες δίνοντας προοπτική και ελπίδα στην περιφερειακή μας οικονομία. Συνεργαζόμαστε εξαιρετικά με τις Δημοτικές αρχές, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση με το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας και ενισχύουμε τους θεσμικούς δεσμούς των Δημοτικών αρχών με την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση».

«Παραμένουμε μακριά από αυτούς που αγκαλιάζουν κομματικούς φορείς γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούν μόνοι τους να βρουν βηματισμό. Παραμένουμε επίσης συνεπείς στην πολιτική προοπτική της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, γιατί με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε θεσμικά το συμφέρον των πολιτών και όχι με την αντίληψη ότι οι Περιφέρειες αποτελούν τους βραχίονες των πολιτικών κομμάτων και των Κυβερνήσεων» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος από την πλευρά του τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο σε μια σημαντική υποδομή του Λεωνιδίου και της ευρύτερης περιοχής. Η άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικά με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα, που εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του, έχει ως αποτέλεσμα η Πλάκα και το Λεωνίδιο να αποκτήσουν ένα σύγχρονο λιμάνι, με λειτουργικότητα και βιωσιμότητα που θα βοηθήσει τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής».

Παρόντες κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Κυνουρίας κ. Ηλίας Μάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Σταματάκος και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.