Πελοπόννησος Πρώτα: Η ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πελοπόννησος Πρώτα: Η ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής

Μάρτιος 13, 2019 - 16:23

 Δελτίο Τύπου της Πελοπόννησος Πρώτα, μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου:

Η ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής

Έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει ότι τα μεγάλα και σοβαρά έργα απαιτούν καθαρές, υπεύθυνες και αξιόπιστες αποφάσεις. Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (12/3/19), που έγινε με οριακή και «παράξενη» πλειοψηφία, αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν διακατέχει τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Αντίθετα, μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα, «παίζοντας» και διασύροντας τα συλλογικά όργανα, δεν κατάφερε να πάρει καμία απόφαση για το μεγάλο έργο των απορριμμάτων. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι τον κ. Τατούλη δεν τον ενδιαφέρει - ή δεν μπορεί - να ολοκληρώσει ένα μεγάλο έργο, αλλά το πώς θα αξιοποιήσει το έργο αυτό για ιδιοτελείς σκοπούς.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε ασύμβατες, απρόβλεπτες και αμφίβολες πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής.

Τον καλούμε για άλλη μια φορά, για το καλό των πολιτών και την ομαλή λειτουργία των οργάνων της Περιφέρειας, να πάψει να διαχειρίζεται το έργο των απορριμμάτων για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε αυτό να απασχολήσει το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με τον αυταρχικό, αδιαφανή και αλαζονικό τρόπο λειτουργίας του, μόνο κακό κάνει και δημιουργεί νέα προβλήματα.

Υ.Γ. H «κατ’ εντολήν» απαράδεκτη επιστολή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που προσπάθησε να φοβίσει τα μέλη του, δείχνει πόσο ετερόφωτα και ξένα ως προς το ρόλο του λειτουργεί, αφού στη χθεσινή συνεδρίαση δεν λήφθηκε καμία απόφαση για το έργο των απορριμμάτων.

Για την «Πελοπόννησος Πρώτα» ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος
 

Ακολουθεί συνημμένη η επιστολή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου προς τους περιφερειακούς συμβούλους:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

που αφορά τις υποχρεώσεις μας.

 

Όπως είναι γνωστό και σας έχει αποσταλεί σε όλους, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 3.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι η παρουσία όλων μας ασφαλώς είναι απαραίτητη και επιβάλλεται μάλιστα και από τον Κανονισμό Λειτουργίας μας. Στο άρθρο 22 αυτού αναφέρονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των Συμβούλων, όσον αφορά τη συμμετοχή τους και τα καθήκοντά τους. Για ομαλή λειτουργία των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην ομαλή πορεία αντιμετώπισης των προβλημάτων και των υποθέσεων της Περιφέρειας.

Αυτά φυσικά είναι γνωστά σε όλους μας, όμως να μου επιτρέψετε να επισημάνω σε όλους τις παραγράφους 4 και 6 του παραπάνω άρθρου, όπου σε τρεις (3) συνεχείς απουσίες από τις συνεδριάσεις, σύμφωνα  και με το άρθρο 234 του Ν. 3852/2010, επισύρεται η πειθαρχική ποινή της αργίας, η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης.

Για την αποφυγή λοιπόν των παραπάνω συνεπειών, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ευχαριστώ.

Ευχές για την Αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΗΛΙΑΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ