Εκλογές τον Ιούνιο;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκλογές τον Ιούνιο;

Μάρτιος 18, 2019 - 10:37

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το ενδεχόμενο να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής». Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός από τον Οκτώβριο και τις 26 Μαΐου (το ενδεχόμενο διεξαγωγής τετραπλών εκλογών), μία ακόμα πιθανή ημερομηνία είναι μέσα στον Ιούνιο, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Κατά το σενάριο αυτό, αν η ψαλίδα στις ευρωεκλογές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή, ο κ. Τσίπρας «θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τη δυναμική που έχει αναπτύξει, επισπεύδοντας την εκλογική αναμέτρηση». Αν πάλι η διαφορά είναι μεγάλη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός ενδεχομένως «θα αποπειραθεί διαχείριση ζημιών και δεν θα περιμένει τον Οκτώβριο, που συνεπάγεται όμως και μεγαλύτερη έκθεση στον παράγοντα ενός τυχαίου γεγονότος με αρνητικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση».

Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, παρά τα όσα λέγονται, φωτογραφίζουν ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και ευρωεκλογών τον Μάιο, τόσο με την επικείμενη κατάθεση, μέχρι το Πάσχα, διαφόρων νομοσχεδίων και τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, όσο και με την πρόθεση για σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας.