Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άργολίδας

Μάρτιος 22, 2019 - 15:12

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνάδελφοι, το όργιο της αυθαιρεσίας των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς είναι άνευ προηγουμένου. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν αποθρασυνθεί από τα δεκάδες προνόμια που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα, πότε με το μαστίγιο, πότε με το καρότο, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως αυτοί μας επιβάλλουν, αγνοώντας ακόμα και τους δικούς τους νόμους. 

Πολλές φορές συναντήσαμε στους χώρους δουλειάς την επιθετικότητα των εργοδοτών που προσπαθούν να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα. Μας θέλουν φτηνότερους, υποταγμένους στα κέρδη τους. Μας θέλουν ανοργάνωτους, για να μη διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες

Όλοι στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της δικής τους κερδοφορίας, πατούν στις πλάτες μας, μας ξεζουμίζουν για να θησαυρίζουν. Και όταν δεν έχουν το προσδοκώμενο κέρδος μας πετούν στο δρόμο, όπως πρόσφατα ο «καλός» εργοδότης Φραγκίστας που κανείς δεν περίμενε ότι ξαφνικά θα έκλεινε, πετώντας στο δρόμο 300 εργαζόμενους, πολλούς από αυτούς απλήρωτους.

Η περίπτωση με το «λουκέτο» που έβαλλε η εργοδοσία της εξαγωγικής αγροτικής βιομηχανίας «GERFA-Γ.Ν.Φραγκίστας» είναι μια ακόμα απόδειξη ότι οι αγώνες των εργατών δεν κλείνουν τα εργοστάσια και τις παραγωγικές μονάδες. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργοδότες όταν δε βγάζουν τα κέρδη που προσδοκούν, όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, όταν τα μεταφέρουν σε διπλανές ή άλλες χώρες την παραγωγή γιατί είναι ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

Στο Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών παλεύουμε καθημερινά σε δεκάδες χώρους δουλειάς ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην απληρωσιά, στην ανασφάλεια, στις απολύσεις.

 

  • Για να υποχρεώσουμε τους εργοδότες παντού στον κλάδο να υπογράψουν ΣΣΕ, με αυξήσεις.
  • Για να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ελάχιστο μισθό τα 751, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
  • Για να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθούν οι φόροι.
  • Για να ανακουφιστούν οι άνεργοι.
  • Για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι.
  • Να σταματήσει το αίσχος της εργολαβικής εργασίας.

 

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου, στην Γ.Σ του Συνδικάτου το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, στο Άργος, με θέματα:
-Σχέδιο δράσης για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο με βάση το σχεδιασμό της Ομοσπονδίας μας.
-Εγγραφή Συνδικάτου στο ΕΚ
Στη ΓΣ θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αντίστοιχα καλούμε σε συμμετοχή και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού.
Θα ακολουθήσει γλέντι.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ