Το ΣτΕ σταμάτησε την ανέγερση του κτιρίου συσσιτίων Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΣτΕ σταμάτησε την ανέγερση του κτιρίου συσσιτίων Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Μάρτιος 22, 2019 - 19:28

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου: Έστω και στο παρά πέντε, σταμάτησε η καταστροφή του μυκηναϊκού νεκροταφείου στην περιοχή της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Έπρεπε κάτοικος της περιοχής να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να πετύχει το αυτονόητο !!

Γιατί κανείς από τους κυβερνητικούς φορείς, την Περιφέρεια και τον Δήμο , αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες (βλέπε Εφορεία Αρχαιοτήτων ) δεν έβλεπε κάτι άλλο από την αναγκαιότητα της ανέγερσης πολυόροφου κτιρίου για την παροχή συσσιτίων ΠΑΝΩ στο μυκηναϊκό νεκροταφείο !!

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή αντέδρασε σε αυτό το “θεάρεστο έργο” , για δύο βασικούς λόγους :

α. γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για την εγκαταστάση αυτή, άρα και για να πληρώσουμε με 1.500.000 ευρώ Δημόσιου χρήματος αυτό το έργο, και

β. γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ΕΚΕΙ αυτό το έργο, δηλαδή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο και σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους .

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου βρέθηκε και βρίσκεται απέναντι σε όλον αυτό τον εμπαιγμό και την διασπάθιση Δημόσιου χρήματος με προκάλυμμα το “θεάρεστο έργο”.

Πιστεύουμε ότι η οριστική απόφαση του ΣΤΕ θα είναι στην ίδια αυτή κατεύθυνση.

Θέλουμε , επίσης, να εκφράσουμε την υποστήριξη μας και στην συμπολίτισσα μας η οποία τα έβαλε με “θεούς και δαίμονες” και πέτυχε την ανάδειξη ενός ζητήματος που Κράτος-Δήμος και Περιφέρεια ήθελαν να αποσιωπήσουν και να το αμπαλάρουν με “θεάρεστο” περιτύλιγμα.

Θέλουμε, τέλος, να σημειώσουμε ότι οι ευθύνες εκτός από θεσμικές είναι και προσωπικές , τόσο για τον κ.Κωστούρο όσο και για τον κ.Τατούλη.

 

Το Γραφείο Τύπου

 22/03/19