Συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης της Περιφέρειας εν όψει επιχειρησιακού προγράμματος(videos)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης της Περιφέρειας εν όψει επιχειρησιακού προγράμματος(videos)

Νοέμβριος 09, 2012 - 13:27

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην επιτροπή διαβούλευσης και οι δήμαρχοι από όλην την Πελοπόννησο έκαναν τις παρατηρήσεις τους που θα ενσωματωθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο, όπως είπε ο περιφερειάρχης είναι ένα "δυναμικό και όχι στατικό πρόγραμμα, που μοχλεύει ιδέες και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών"
Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μία επιτροπή που αποτελείται από 60 μέλη και συνεδρίασε για πρώτη φορά εν όψει της κατάρτισης του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ήδη όπως ειπώθηκε έχει καταρτιστεί και ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αυξημένη πλειοψηφία ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας, ο οποίος και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας για παρατηρήσεις. Παρόλα αυτά η διοίκηση της Περιφέρειας θεώρησε σκόπιμο να γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής, ώστε μέσα από συνέργειες και διάλογο να γίνει η καλύτερη δυνατή κατάρτιση. Όπως είπε μάλιστα στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης "το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ενσωματώνει την καινοτομία μέσα στην καινοτομία και έχει δυναμική αφού προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και βλέπει τις εξελίξεις πριν αυτές έρθουν". Συμπλήρωσε δε πως "το ενδιαφέρον που υπάρχει σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι αναζητά πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, αφού δεν μένει στο ΕΣΠΑ, που μέχρι τώρα είναι η μόνη χρηματοδοτική πηγή". 
Από την δική της πλευρά η κα. Νικολάκου, καλωσορίζοντας και τους παριστάμενους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων(να σημειώσουμε πάντως πως απουσιάζαν μέλη της επιτροπής και αρκετοί δήμαρχοι της Πελοποννήσου- κάποιοι είχαν στείλει εκπροσώπους) σημείωσε πως το επιχειρησιακό πρόγραμμα αποτελεί την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού και απέχει πολύ από τις εκθέσεις ιδεών ενώ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας και εξυπηρετεί τον πολίτη, αφού διακατέχεται από εφευρηματικότητα στις ιδέες".
Στις παρεμβάσεις τους οι δήμαρχοι ζήτησαν να ενταχθούν κάποια έργα που αφορούν στις περιοχές τους ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να στηριχθούν και οι περιφερειακοί δήμοι και όχι μόνο οι δήμοι που είναι έδρες των περιφερειακών ενοτήτων. Επίσης τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα ενώ εκείνο που τονίστηκε είναι πως μόνο με τη συνεργασία θα μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά και εν προκειμένω η "περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει μία ευρωπαϊκή Περιφέρεια".
Δείτε στα βίντεο τις τοποθετήσεις της κας.Νικολάκου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, δημάρχων της Αρκαδίας και δημάρχων άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων (Μεσσηνίας- Αργολίδας) και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου (στο δεύτερο βίντεο η παρέμβαση του κ. Τατούλη)
Ε.Τ.

yMl1CHnQO8I

ZmHt6hOHWXY