Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Παράνομα έργα στην παραλία των Ιρίων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Παράνομα έργα στην παραλία των Ιρίων

Μάρτιος 30, 2019 - 23:26

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων δράσεων της Υπηρεσίας μας με στόχο τον έλεγχο της παράνομης δραστηριότητας επί της κοινόχρηστης ζώνης του αιγιαλού, της παραλίας και εντός της θάλασσας,  σήμερα 30-03-2019 κατόπιν διενεργούμενου ελέγχου επί του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Ενότητας Ιρίων Αργολίδας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκτεταμένων παρεμβάσεων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια των αρμοδίων Αρχών. Αποτέλεσμα εν λόγω παρεμβάσεων είναι η μεταβολή της φυσικής μορφολογίας του αιγιαλού και του θαλάσσιου χώρου.

 Από τη Υπηρεσία μας διενεργείται  προανάκριση για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών προς επιβολή των προβλεπομένων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, τηρουμένων των διατάξεων του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ Α΄285).

  Ανωτέρω αναφερόμενοι έλεγχοι και δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας με σκοπό την προστασία των ανωτέρω αναφερόμενων χώρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επισημαίνεται ότι οι ποινές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία είναι ιδιαιτέρως αυστηρές με ποινές φυλάκισης κατά των παραβατών τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών και επιβολή προστίμου από 1.500,00 ευρώ έως 293.470,00 ευρώ και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις έως 586.940,00 ευρώ.  

                                                                                               Εκ του Λιμεναρχείου Ναυπλίου