Ομιλία Γ. Παπαθεοφάνη στο 29ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία Γ. Παπαθεοφάνη στο 29ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Μάρτιος 31, 2019 - 14:42

29ο Πανελλαδικό Συνέδριο Π.Ο.ΑΣ.Υ. Τοποθέτηση & ομιλία του Γεώργιου Παπαθεοφάνη πρώην Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας (Ε.Α.Υ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ) και νυν Αντιπροσώπου αυτής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) κατά τις εργασίες του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας:

  Αγαπητοί συνάδελφοι αντιπρόσωποι & σύνεδροι της Π.Ο.ΑΣ.Υ., χαιρετώ και επικροτώ τις εργασίες του 29ου Συνεδρίου μας.

      Ενός συνεδρίου που κλείνουμε ως Ομοσπονδία 30 χρόνια ύπαρξης, 30 χρόνια αγώνα, 30 χρόνια διεκδικήσεων.  Σε αυτά τα 30 συναπτά έτη λειτουργίας μας πρέπει να τονίσουμε ότι ο δρόμος για την εδραίωση του συνδικαλιστικού κινήματός μας δεν ήταν στρωμένος ρόδινα αλλά οι πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού μας κινήματος βρέθηκαν αντιμέτωποι με το κατεστημένο της εποχής που ήθελαν υποτελή και υποταγή τον αστυνομικό, στο διατάξτε, χωρίς λόγο και για τους συνδικαλιστικούς αγώνες τους εκδιώχθηκαν από την υπηρεσία και μετά από πολλαπλούς δικαστικούς αγώνες άλλοι δικαιώθηκαν και κάποιοι άλλοι όχι.

 

         Η θυσία τους στο τέλος απέδωσε καρπούς, εδραιώνοντας με νόμο τον συνδικαλισμό στην ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας την φωνή που έλειπε στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, ώστε να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα του ταλάνιζαν τον κλάδο μας, να καλυτερεύσουμε τις εργασιακές μας συνθήκες, να αναδείξουμε τον αστυνομικό ως άνθρωπο, ως οικογενειάρχη, ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας μας, που διακατέχεται με τα ίδια εργασιακά και μη δικαιώματα με τα υπόλοιπα μέλη της, και ότι ο αστυνομικός ως ένστολος υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο προσφέροντας το αγαθό της ασφάλειας κάνοντας το επάγγελμα του λειτούργημα.  

 

         Στα 30 αυτά χρόνια πραγματοποιήθηκαν πολλαπλοί συνδικαλιστικοί αγώνες, κερδίσθηκαν πάρα – πάρα πολλά θέματα που αναβάθμισαν τον αστυνομικό υπάλληλο δίνοντας αίγλη στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και άλλη εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. φέρνοντας τον αστυνομικό πιο κοντά στον πολίτη. Πρέπει όμως να γνωρίζεται ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ότι αποκτήθηκε οφείλεται μόνο και μόνο στο συμπαγή συνδικαλιστικό αγωνιστικό κίνημά μας και μόνο σε αυτό.

 

Στα 30 αυτά χρόνια υπηρετώ 28 εξ αυτών στην ΕΛ.ΑΣ., συνδικαλίζομαι επί μια 20ετία και όπως οι παλιότεροι μεταλαμπαδεύσανε προς εμέ το συνδικαλίζεστε, το αγωνίζεστε και το εκλέγεστε  έτσι και εγώ με την σειρά μου μετέφερα τις γνώσεις μου, τις εμπειρίες μου και τον αγωνιστικό παλμό στους νεότερους βάζοντας ένα προσωπικό λιθαράκι αυτού του αγώνα. Ελπίζω οι νεότεροι να συνεχίσουν το έργο μας με πιο φρέσκιες ιδέες, αναθεωρημένες αντιλήψεις, με διορατικότητα και δυναμική προστατεύοντας τα κεκτημένα δικαιώματα μας, αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα τα θέματα που θα προκύψουν, καθώς πρέπει να γνωρίζεται ότι, ο συνδικαλισμός είναι ένας συνεχείς αγώνας που δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά επαγρύπνηση,  ενημέρωση, ετοιμότητα δράσης και αντίδρασης.

 

    Ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας, εκφραστές των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί και η ΕΛ.ΑΣ., καλούμαστε μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, με ανταλλαγή απόψεων και αντιθέσεων μέσο των τοποθετήσεων μας, να εργαστούμε για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα, ώστε με το τέλος των εργασιών του Συνεδρίου μας οι μόνοι κερδισμένοι να είναι οι συνάδελφοι και κανείς άλλος.

 

    Το Συνέδριο μας πρέπει να επικεντρωθεί στα προβλήματα που απασχολούν τον εργασιακό μας χώρο γιατί αυτό ενδιαφέρει τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να μην αναλωθούμε σε προσωπικές συνδικαλιστικές κόντρες, διότι άλλωστε δεν μας το επιτρέπει και η Αφίσα του Πανελλαδικού Συνεδρίου 30 χρόνια Π.Ο.ΑΣ.Υ. 30 χρόνια μαζί, μας ενώνουν πολλά & τίποτα δεν μας χωρίζει.!!!

 

    Ως πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας και νυν αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν. Αργολίδας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. έχω καταγράψει θέματα τα οποία φέρνω προς συζήτηση και επεξεργασία στο Συνέδριο μας, ώστε και εγώ από την θέση αυτή να συμβάλω στις εργασίες του Συνεδρίου μας εκπληρώνοντας τις συνδικαλιστικές μου υποχρεώσεις έναντι των συναδέλφων που με εξέλεξαν.:

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ

 

         Ενώ συχνά πυκνά ως αστυνομικοί καλούμαστε να προστατεύσουμε την καθημερινότητα και την ασφάλεια  των πολιτών με κίνδυνο ακόμα και της σωματικής μας ακεραιότητας η πολιτεία δεν μας έχει αναγνωρίσει ακόμα το επάγγελμα μας ως  επικίνδυνο και ανθυγιεινό παρά τους μέχρι τώρα συνεχείς συνδικαλιστικούς αγώνες μας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι πολίτες της κοινωνίας μας θεωρούν ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο και αυτό δείχνει ότι η κοινωνία μας έχει πλέον ωριμάσει και η πολιτεία πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τους συναδέλφους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και κοσμούν το πάνθεων των ηρώων του σώματος μας και να νομοθετήσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας  ικανοποιώντας ένα πάγιο και συνεχή συνδικαλιστικό αίτημά μας, καλύπτοντας ηθικά τους συναδέλφους που ριψοκινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την εκτέλεση του καθήκοντος τους.

          Η Ομοσπονδία μας ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους μας θέσπισε ως Ημέρα Μνήμης των Ηρώων του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. το Α ψυχοσάββατο όπου και τελείτε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αυτών. Επίσης η Ομοσπονδία μας αλλά και πολλές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις  στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ε.Α.Υ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ανέγειραν Μνημεία Πεσόντων Αστυνομικών όπου τιμητικά την ημέρα αυτή καταθέτονται δάφνινα στεφάνια όπως αρμόζει στους ¨Ήρωες μας. Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε επιτέλους η πολιτεία θα κάνει το δικό της χρέος έναντι όλων μας και Νομοθετήσει ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό, πόσες άλλες ανθρώπινες ζωές πρέπει να θυσιαστούν για την Νομοθέτηση του αυτονόητου.???

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

         Ένα σοβαρό θέμα που αναμένει αρκετά χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μας και φαντάζει ως ο τετραγωνισμός του κύκλου είναι η θεσμοθέτηση εκ μέρους της Πολιτείας του δικαιώματος των ένστολων στην Απεργία. Ένα δικαίωμα που το έχουν σχεδόν όλοι οι εργασιακοί κλάδοι πλην ημών, παρά τις συνδικαλιστικές μας ενοχλήσεις και προτάσεις που μπορεί να δοθεί το δικαίωμα της απεργίας στους ένστολούς χωρίς να διαταραχθεί ή να κινδυνεύσει η ασφάλεια των πολιτών, όταν ο Νομοθέτης ρυθμίσει  αυτά βάζοντας τις κατάλληλες δικλίδες ώστε να καλύπτονται όλες οι πλευρές Κράτος - ΕΛ.ΑΣ. πολίτες – αστυνομικοί. Η Βουλή των Ελλήνων εάν προβεί σε Συνταγματική Αναθεώρηση μπορεί να απαλείψει το περιοριστικό άρθρο 23 του Συντάγματος ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το ιερό δικαίωμα της απεργίας στους ένστολους.

 

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 6.700 ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. & ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

         Με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας για μείωση του δημόσιου τομέα σε υπαλλήλους κατά 20% η ΕΛ.ΑΣ. με τον Ν.4249/2014 μείωσε το αστυνομικό προσωπικό κατά 6.700 οργανικές θέσεις  χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού (αστυφυλάκων) χάνοντας έτσι ένα μεγάλο αριθμό μάχιμου προσωπικού δυσανάλογο όμως της ιεραρχικής της βαθμίδα. Πρόταση μου είναι η επαναφορά αυτών των οργανικών θέσεων ή έστω μέρος αυτών και άμεσος επαναπροσδιορισμός της οργανικής δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. με δίκαιο ισομερισμό των διαγραφέντων θέσεων από όλες τις βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να επέλθει αποκατάσταση και εξισορρόπηση του οργανογράμματος.

 

ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΕΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ

         Η θέσπιση ενός σύγχρονου βαθμολογίου για το αστυνομικό προσωπικό που να ανταποκρίνεται στην δομή, την ιεραρχία και τα έτη υπηρεσίας στο Σώμα είναι άκρως αναγκαίο και επιβεβλημένο. Με την αύξηση του χρόνου εργασίας σε 40 έτη ή 60 χρονών δεν μπορεί ένας συνάδελφος να μην έχει βαθμολογική εξέλιξη όπως γίνεται στην ΕΛ.ΑΣ. με τους Αρχιφύλακες μη παραγωγικής σχολής.  Όταν έχουμε την απαίτηση αυτός ο άνθρωπος να φέρει εις πέρας την αποστολή του στο πεζοδρόμιο μέχρι το πέρας του εργασιακού του βίου πρέπει η πολιτεία να τον προστατεύσει και να τον επιβραβεύσει.

         Στο 24ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κατατέθηκε από τον αντιπρόσωπο της Ε.Α.Υ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Νικόλαου Γκάνιου πρόταση σχετικά με την αναβάθμιση του Αρχιφύλακα μη παραγωγικής σχολής και την προαγωγή αυτού στο Βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, πρόταση την οποία πιστεύω ότι πρέπει να την ξαναβγάλετε από το συρτάρι και να την ξαναμελετήσετε.

         Επίσης στο 26ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο ψήφισμα της Ομοσπονδίας υπάρχει στο διεκδικητικό πλαίσιο ως πρόταση «Οι Αρχιφύλακες Β’ να προάγονται σε Ανθυπαστυνόμους στα 25 χρόνια και με αίτηση τους να επιλέγουν εάν θέλουν να γίνονται ανακριτικοί ή μη υπάλληλοι.»

         Σας μεταφέρω ότι από συζητήσεις με συναδέλφους Βητάδων όλης της χώρας  συμπέρανα ότι έχουν καταληφθεί από το αίσθημα της αδικίας και του παραμελισμού των καθώς βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτα για αυτούς  και γίνονται τα πάντα για τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και από την άλλη τους ζητάνε να κάνουν τα πάντα.

Εγώ προσωπικά συντάσσομαι με τις δύο προαναφερόμενες προτάσεις και πιστεύω  ότι πρέπει να πάμε σε ένα νέο βαθμολόγιο για όλους αποκαταστατόντας πρωτίστως την αδικία που πραγματοποιείται εις βάρος των Βητάδων, που τόσα πολλά  έχουν προσφέρει στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς τη ηθική αμοιβή της βαθμολογικής τους εξέλιξης.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

         Η εισαγωγή στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να συνεχίσει να πραγματοποιείται μέσο των Πανελλαδικών εξετάσεων με τη ταυτόχρονη αναβάθμιση & ανωτατοποίηση  του συστήματος εκπαίδευσης με την ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου, όπου θα πραγματοποιείται συνεχής και δια βίου εκπαίδευση με την δυνατότητα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

ΕΦΑΠΑΞ

         Ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής των συναδέλφων στο Σώμα για την απόδοση του εφάπαξ βοηθήματος πρέπει να απαλειφθεί, έτσι ώστε οι συνάδελφοι όταν καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης να λαμβάνουν άμεσα αυτό, όπως γίνεται σε όλο το Δημόσιο Τομέα.

Β.Ο.Ε.Α.

         Να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στο πρώην ταμείο της Αστυνομίας Πόλεων εφόσον επιθυμούν με καταβολή του αντιστοιχούντος ποσού στο Μ.Τ.Σ. να λαμβάνουν και αυτοί το Β.Ο.Ε.Α.

 

ΕΣΠΑ

         Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με τις Περιφέρειες ώστε να συνεργαστούν για να αξιοποιήσουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών κονδυλίων ώστε να εξασφαλίσουμε πόρους για τον υλικοτεχνικό  εξοπλισμό μας και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της ΕΛ.ΑΣ.

         Η ανακατανομή περιπολικών ή μηχανών που προέρχονται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ πρέπει να πραγματοποιείται εντός των Αστυνομικών Διευθύνσεων των Περιφερειών που αρχικός αποδόθηκαν και όχι σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις και μάλιστα εκτός Περιφέρειας. Μια τέτοια κίνηση που πραγματοποιήθηκε για ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης  με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στην συνέχιση του προγράμματος ΕΣΠΑ.

         Οι Περιφερειάρχες που έχουν τρέξει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας τους  εντάσσοντας τα ανάλογα κονδύλια για τον σκοπό αυτό βλέποντας τέτοιες κινήσεις αναρωτιούνται για ποιο λόγο να διαθέτουν αυτοί κονδύλια για να αγοραστούν υλικοτεχνικά μέσα χωρίς αυτά να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών τους αλλά και των αστυνομικών υπηρεσιών της περιφέρειας τους.

         Επίσης τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να επικροτούνται από εμάς διότι μπορεί  σε μια διεύθυνση να δίνει εν μέρη λύσεις του θέματος της αλλά μεταφέρει το πρόβλημα  στην άλλη Αστυνομική Διεύθυνση που διατάσσεται να παραχωρήσει το όχημά της.

         Η Διεύθυνσης μας είχε αρχικός συμπεριληφθεί στην διαταγή του Αρχηγείου μας να παραχωρήσει ένα όχημα που προέρχονταν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ πλην όμως με την παρέμβαση του Σωματείου μας ακυρώθηκε η εν λόγω διαταγή για την Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ /  Τ.Τ.ΑΡΓΟΥΣ και οφείλονται πολλά συγχαρητήρια στο Σωματείο μας για τις ενέργειές του.

         Επίσης όταν ένα Σωματείο όπως το δικό μας έχει απευθυνθεί σε φορείς του Νομού αλλά και σε σοβαρούς επιχειρηματίες για ενίσχυση των υπηρεσιών μας με υλικοτεχνική υποδομή και αυτοί ανταποκρινόμενοι στο αίτημά μας, χορηγούν υλικοτεχνικά μέσα δεν είναι σωστό να έρχεται το Αρχηγείο να μας αφαιρεί άλλα υλικοτεχνικά μέσα για να καλύψει άλλες υλικοτεχνικές ανάγκες άλλων Διευθύνσεων. Θεωρώ το εγχείρημα αυτό είναι άτοπο διότι δεν είναι δυνατόν οι φορείς και οι επιχειρηματίες από την μια να χορηγούν υλικοτεχνική υποδομή για την καλυτέρευση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας της περιοχής μας και από την άλλη να έρχεται το Αρχηγείο και να αποδεσμεύει υλικά προς άλλες Περιφέρειες.

 

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

 

         Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θέσει σε διαβούλευση τον νέον Ποινικό Κώδικα με πολλές τροποποιήσεις που μας αφορούν άμεσα καθώς πολλά αδικήματα από κακουργήματα μετατρέπονται σε πλημμελήματα και άλλα παύουν να συνιστούν αξιόποινη πράξη μειώνοντας τις ποινές σε μορφή χαδιού ενισχύοντας το αίσθημα της ατιμωρησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετατροπή του αδικήματος για την κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών και η χρήση βομβών μολότοφ, από κακούργημα σε πλημμελήματα με ποινές μικρές για τέτοια αδικήματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την πλευρά του αστυνομικού. δηλαδή Νομοθετούν για εμάς χωρίς να λαμβάνουν τις συνέπειες του Νόμου για εμάς. Πρόταση μου είναι ότι το Υπουργείο το δικό μας θα έπρεπε να έχει λόγω σε ότι νόμους αφορούν άμεσα και έμμεσα την ΕΛ.ΑΣ. και χωρίς την υπογραφή του Υπουργού μας να μην μπορούσε να προχωρήσει. Επίσης πρέπει και το Συνέδριο μας να ζήτηση στο ψήφισμά του την απόσυρση των τροπολογιών αυτών.

 

ΠΕΡΣΕΑΣ & ΠΛΕΓΜΑ

 

         Μια νέα μορφή αστυνόμευσης με διαταγή του Αρχηγείου άρχισε να εφαρμόζεται με ιδίας δυνάμεις εκ των έσω με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο η μια υπηρεσία να ενισχύει την άλλη και ταυτόχρονα λόγο έλλειψης προσωπικού να έχουμε ελλιπή αστυνόμευση καθόσον αδυνατούν κάποιες υπηρεσίες να επανδρώσουν περιπολικό βάρδιας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

         Ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει το Συνέδριό μας είναι η ενημέρωση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας με θέματα, έγγραφα και τις ενέργειες της Π.Ο.ΑΣ.Υ..  Αυτή την στιγμή στην αίθουσα του συνεδρίου πρέπει να αριθμούμε 450 με 500 αντιπροσώπους. Όσοι είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων τους έχουν την δυνατότητα για άμεση ενημέρωση. Οι υπόλοιποι ενημερώνονται από το site της Ομοσπονδίας ή από άλλα site που ασχολούνται με αστυνομικά θέματα. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό την σήμερον ημέρα που η τεχνολογία έχει προχωρήσει να μην υπάρχει τρόπος για άμεση επικοινωνία Ομοσπονδίας και Αντιπροσώπων. Πρόταση μου είναι να καταγράψετε τα ατομικά e-mail όλων των αντιπροσώπων έτσι ώστε με ένα πάτημα κουμπιού να γίνεται η επικοινωνία Ομοσπονδίας Αντιπροσώπων έτσι ώστε να υπάρχει η άμεση ενημέρωσή τους.

 

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

         Επίσης θέλω να κάνω μια θερμή παράκληση στους Προέδρους και Γενικούς Γραμματείς των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων να επικολλούν τα έγγραφα της Ομοσπονδίας αλλά και των Ενώσεων τους  στους πίνακες ανακοινώσεων όπου υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων αλλά εκεί που βρίσκονται οι πίνακες ανακοινώσεων είναι σε σημεία αναμονής πολιτών  που περιμένουν την σειρά τους να εξυπηρετηθούν από τις αστυνομικές υπηρεσίες μας. Στο χρόνο αναμονής οι πολίτες πρέπει να γνωρίζεται ότι διαβάζουν τα έγγραφά μας και με τον τρόπο αυτό γνωστοποιούμε τα θέματά μας στην κοινωνία ευαισθητοποιώντας αυτούς και μόνο κερδισμένοι είμαστε από αυτό διότι αποκτάμε συμμάχους από την κοινωνία μας στα εν λόγω προβλήματα μας.

 

         Αγαπητοί Σύνεδροι θα μπορούσα να αναλύω μαζί σας επί ώρες τα θέματα που μας απασχολούν και μας έχουν ξανά απασχολήσει αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος σε όλους τους σύνεδρους να μιλήσουν και ειδικά στην νέα γενιά συνδικαλιστών διότι πάντα ένα συνδικαλιστικό κίνημα έχει ανάγκη από νέες ιδέες και αντιλήψεις, ώστε όλοι μαζί παλιοί και νέοι να προχωρήσουμε ενωμένοι διαμορφώνοντας από κοινού το συνδικαλιστικό μας μέλλον και το μέλλον της ΕΛ.ΑΣ.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.      

 

Ο ΣΥΝΕΔΡΟΣ

            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ