Εγκαινίασε το ΚΔΑΠμεΑ στην Πυργέλα ο Τατούλης (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εγκαινίασε το ΚΔΑΠμεΑ στην Πυργέλα ο Τατούλης (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 31, 2019 - 17:03

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκαινίασαν σήμερα  το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ).
Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος παρουσία της Πρόεδρου του Συλλόγου Σούλας Παπαγεωργοπούλου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των βουλευτών Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα , Γιάννη Ανδριανού και Γιάννη Μανιάτη, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλου, των Δημάρχων  Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσου και Ναυπλιέων  Δ. Κωστούρου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σιδέρη, των περιφερειακών συμβούλων Φάνη Στεφανόπουλου, Γιάννη Σαρρή, Ανδρέα Πουλά, Γιώργου Γαβρήλου, Ελένης Παναγιωτοπούλου, του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, των υποψηφίων περιφερειακών  συμβούλων  Δημήτρη Πλατή, Γιώργου Μπόμπου, Κωνσταντίνας Καραγιάννη, Αναστάσιου Γανιώτη, δημοτικών συμβούλων και μελών,εργαζομένων και φίλων του συλλόγου.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες του Νομού Αργολίδος είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1996 από ομάδα γονέων με παιδιά με αναπηρίες. Σκοπός του Συλλόγου είναι να προωθήσει την Ισότητα των Ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρίες, μέσα από την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ουσιαστική ψυχολογική, κοινωνική και οικονομική στήριξη των ατόμων αυτών, αλλά και των οικογενειών τους.

Πέτρος Τατούλης για το ΚΔΑΠ Αργολίδας "Υλοποιήσαμε ένα σπουδαίο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του"

 

"Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτή την πρόταση, μαζί με όλους τους συνεργάτες μου, όλες τις Δημοτικές αρχές, μαζί με την Πρόεδρο κυρία Σούλα Παπαγεωργοπούλου και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς για να δημιουργήσουμε αυτό το χώρο" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες Αργολίδας στην Πυργέλλα την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι "η Περιφέρεια μέσα από το δικό της Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των λειτουργικών εξόδων του ΚΔΑΠ Αργολίδας για την επόμενη τριετία με πλάνο να καλύψουμε όλο το κόστος των λειτουργικών εξόδων για την επόμενη επταετία, μέχρι να ξεκινήσει το καινούργιο πρόγραμμα, ώστε να αποτελεί παρακαταθήκη και να συνεχιστεί αυτή η ευθύνη".

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι "με το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 1 εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, τόσο για το οίκημα όσο και για τον εξοπλισμό, είναι το τρίτο οίκημα που φτιάχνουμε και καλύπτουμε περίπου 60 θέσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Ήδη έχουμε κάνει μια συμφωνία όλοι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί, ώστε κανένα έργο να μην εντάσσεται στο πρόγραμμά μας εάν δεν υπάρχει η αποκλειστική ευθύνη της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. Αυτή είναι μια συμφωνία που έγινε μετά το πρώτο μεγάλο συνέδριο που έγινε στην Περιφέρειά μας".

Αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Παπαγεωργοπούλου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του έργου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τον εθελοντισμό των πολιτών. "Η άλλη πλευρά έχει τη μητέρα Τερέζα. Εμείς έχουμε τις δικές μας μητέρες. Έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους, που πιστεύουν στις δυνάμεις τους, που κινητοποιούν την κοινωνία των πολιτών. Όπως είπε η κυρία Πρόεδρος τίποτα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές. Εάν δεν υπήρχε η προσφορά και η αλληλεγγύη των πολιτών και της κοινωνίας απέναντι σε μία ομάδα συμπολιτών μας που ενώ η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει υποχρεώσεις δεν τις τηρεί. Αυτή την ανάγκη πρέπει ως Αυτοδιοικητικοί θεσμοί να την καλύψουμε εμείς. Γι' αυτό η συνεργασία του Περιφερειακού θεσμού με τις Δημοτικές αρχές δείχνει το δικό της ενδιαφέρον και τη σημαντική αποτελεσματικότητα. Γιατί αποτελούμε ένα πρότυπο συνεργασίας, όπου ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του μετερίζι να μάχεται, αλλά στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας είμαστε όλοι μαζί, κάτω από τις ευλογίες της Εκκλησίας".

"Η κοινωνία μας σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται αυτό το ζωντανό παράδειγμα των ανθρώπων που αγωνίζονται, τα καταφέρνουν και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε" δήλωσε τέλος ο Πέτρος Τατούλης.      (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη  https://youtu.be/R2lIdXip-Xg

Βίντεο ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου  https://youtu.be/5s2NKZCY6sw

Βίντεο ομιλία του Δημάρχου  Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου  https://youtu.be/uKKvMCEMbzw

Βίντεο ομιλία του Δημάρχου  Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου  https://youtu.be/QpMbjOaMnmg

Βίντεο ομιλία του Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα  https://youtu.be/VyyK6oD7az0

Βίντεο στιγμιότυπα από τα εγκαίνια  https://youtu.be/Da_yVn2837A

 

 

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα - Εγκαίνια του ΚΔΑΠμεΑ στην Πυργέλα