Γ. Μανιάτης: «Το ΠΑΣΟΚ του Προοδευτικού Πατριωτισμού»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: «Το ΠΑΣΟΚ του Προοδευτικού Πατριωτισμού»

Απρίλιος 01, 2019 - 17:47

Ομιλία στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (ΣΕΦ, 30.3.2019)

Φίλες και φίλοι,
Είμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών με ή χωρίς ταυτόχρονα και εθνικές. Το μήνυμα όμως θα δοθεί από τους πολίτες. Αν μετά από 10 χρόνια Μνημονίων, τόσο το πολιτικό σύστημα, όσο και οι πολίτες, μάθαμε κάτι, αν γίναμε σοφότεροι. Κατάλαβε το πολιτικό σύστημα, ουσιαστικά τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός από το Κίνημα Αλλαγής, ότι μόνο με αλήθειες λύνονται τα προβλήματα; Πως δεν μπορεί πια ο τυχοδιωκτισμός, ο κυνισμός και το μεγάλο ψέμα να βαυκαλίζουν τους ανθρώπους με υποσχέσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν; Κατάλαβαν οι πολίτες ότι στην πραγματικότητα αυτοί που τους χαϊδεύουν τα αυτιά, είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί τους; Είναι αυτοί που στην πραγματικότητα κόβουν τα όνειρα των νέων παιδιών, κόβουν τις ελπίδες για μια καλύτερη ζωή;
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μήνυμα των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα πρέπει να αποδείξουμε όλοι στον εαυτό μας ότι γίναμε σοφότεροι. Για να το αποδείξουμε αυτό, θα πρέπει όταν η Φώφη Γεννηματά, πάρει την 3η εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης με βάση το Σύνταγμα, να είναι τόσο ισχυρή, ώστε να καταφέρει να επιβάλλει τον Προοδευτικό τρόπο διακυβέρνησης, αυτού που εμείς σε αυτό το Συνέδριο θα αποφασίσουμε.
Το δίλημμα λοιπόν είναι καθαρό. Ή Πρόοδος, Πατριωτισμός, Προοδευτικός Πατριωτισμός και επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, ή Συντήρηση με ένα από τα δύο προσωπεία: είτε το δήθεν αριστερό, είτε το δήθεν μεταρρυθμιστικό, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε Ν.Δ.
Την πατρίδα μας την κυβερνά τα τελευταία 4,5 χρόνια, η παρέα του Μαξίμου, που υπάρχει μόνο για την πάρτη της. Υπάρχει μία παρέα, η οποία τα έχει εξευτελίσει όλα. Τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, κυρίως όμως έχει εξευτελίσει την αξιοπρέπεια της Ελληνίδας και του Έλληνα. Αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως λωτοφάγους, ως αντικείμενα τα οποία υποδέχονται απλώς κρατική ελεημοσύνη με επιδόματα. Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να σηκώσουν την πατρίδα λίγο πιο ψηλά.
Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας. Πρέπει να πάρουν στις επόμενες εκλογές την απάντηση που τους αρμόζει.
Είμαστε εμείς εδώ σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, εμείς που δικαιούμαστε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Είμαστε η παράταξη που έχει το δικαίωμα να μιλάει για Πατριωτισμό. Ακούω το τελευταίο διάστημα και από αριστερά και από δεξιά, μεγάλη χρήση του όρου πατριωτισμός. Ο Πατριωτισμός όμως, δεν μια λέξη, μια αξία, που απλώς την εκφέρεις και την εκφωνείς. Πατριωτισμός σημαίνει πράξη και πολύ περισσότερο δοκιμαζόμαστε στην  πράξη σε εποχές κρίσιμες.
Το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, απέδειξε τι σημαίνει Προοδευτικός Πατριωτισμός στα δύσκολα, την περίοδο 2010 – 2015. Όταν ήμασταν μόνοι μας, με όλους τους άλλους απέναντι.
Είναι το ΠΑΣΟΚ της κρίσης, που νομοθέτησε για πρώτη φορά το 2011 τα όρια της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ.
Είναι το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του 2011, που για πρώτη φορά άνοιξε το φάκελο «ελληνικά πετρέλαια».
Είναι το ΠΑΣΟΚ της κρίσης του 2013, που νομοθέτησε ώστε όλα τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες να πηγαίνουν μόνο για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Ελλήνων συνταξιούχων, κατά το Νορβηγικό πρότυπο.
Είναι το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, που ξεκαθάρισε ότι από τους Οθωνούς, μέχρι τη Γαύδο και το Καστελλόριζο, οι ελληνικές θάλασσες έχουν όρια που προσδιορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο.
Είναι το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, που δρομολόγησε να γίνει η πατρίδα μας πρωταγωνιστής στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ξεκινήσαμε τις συνεργασίες με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Και σήμερα, από ενέργειες του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός κόμβος της Μεσογείου.
Όσοι λοιπόν, όπως ο κ. Τσίπρας, χαμογελούν και χαριεντίζονται με άλλους πρωθυπουργούς, απολαμβάνοντας τα αποτελέσματα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, που όμως τα υπονόμευαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ας θυμούνται τις εικόνες τους αυτές και όταν σε λίγο θα ξαναπεράσουν στην αντιπολίτευση.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
για να υπάρξει Προοδευτική Αλλαγή και Πολιτική Ανατροπή, χρειάζεται να βρούμε νέες πηγές εθνικού πλούτου. Χωρίς νέο εθνικό πλούτο, όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Εμείς λοιπόν καταθέτουμε, την πρότασή μας για τρεις καθαρές νέες πηγές εθνικού πλούτου.
Πρώτη πηγή Εθνικού πλούτου, που μπορεί να μας δίνει 1δις€/χρόνο, είναι ένα νέο ελληνικό δημόσιο, ανασχεδιασμένο, Κράτος-Στρατηγείο, που λειτουργεί με χρήση νέων τεχνολογιών, που αξιολογεί τους πάντες και τα πάντα, διαδικασίες, λειτουργίες και ανθρώπους.
Δεύτερη πηγή Εθνικού πλούτου, η κατάργηση του Υπερταμείου της Αποικιοκρατίας για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας, έτσι ώστε με τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, να προσελκύσουμε τα επόμενα χρόνια 150δις € επενδύσεων, με ρήτρες απασχόλησης, βιωσιμότητας τοπικής ωφελιμότητας.
Τρίτη πηγή εθνικού πλούτου, η πιο μεγάλη πηγή, είναι η Νέα Γενιά και τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Το δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο, αν το απελευθερώσουν από τον κρατισμό, από τη γραφειοκρατία του υπουργείου Παιδείας, ως Διεθνές Κέντρο Ξενόγλωσσων Σπουδών, μπορεί να αποτελέσει μια πηγή πλούτου για τους περίπου 450.000 Έλληνες πολίτες, φοιτητές, δασκάλους και μεταπτυχιακούς που μπορούν να συνεισφέρουν πάνω από 2δις €,  στο ΑΕΠ.
Εμείς λοιπόν, η Προοδευτική Πατριωτική Παράταξη, είμαστε εδώ! Με τις προτάσεις μας λέμε στους Έλληνες πολίτες, ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, πάμε δυνατά, θα είμαστε οι πρωταγωνιστές.
Για ένα προοδευτικό μέλλον της χώρας.
Δείτε εδώ το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη