Ο Γ. Μανιάτης για τη ρύθμιση χρεών των ΤΟΕΒ Ιρίων – Δρεπάνου – Ασίνης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γ. Μανιάτης για τη ρύθμιση χρεών των ΤΟΕΒ Ιρίων – Δρεπάνου – Ασίνης

Απρίλιος 05, 2019 - 17:06

φωτογραφία eurokinissi

Αναφορικά με τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή του Γιάννη Μανιάτη προς τον Γ. Σταθάκη για το θέμα της ρύθμισης των χρεών των ΤΟΕΒ Ιρίων – Δρεπάνου – Ασίνης σε 50 δόσεις, ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παίζουν με τη νοημοσύνη των αγροτών της Αργολίδας. Μόνο παρανοϊκός ή άσχετος υπεύθυνος θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως λειτουργούν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ και ο υπουργός Γ. Σταθάκης στο θέμα της ρύθμισης των χρεών των ΤΟΕΒ Ιρίων – Δρεπάνου – Ασίνης σε 50 δόσεις.

Ο υπουργός συμφωνεί μαζί μου στη Βουλή πριν 5 μήνες, να ρυθμιστούν τα χρέη σε 50 δόσεις. Η ΔΕΗ για 5 μήνες κοιμάται και σφυρίζει αδιάφορα. Στο μεσοδιάστημα η διοίκηση και οι αγρότες των ΤΟΕΒ πληρώνουν κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς και καταθέτουν την αναλογούσα δόση της «υποτιθέμενης» ρύθμισης που θα έπρεπε να έχει υπογράψει η ΔΕΗ. Αντί για ευχαριστώ η ΔΕΗ και εισπράττει κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς και εισπράττει κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης αλλά επιπλέον και επιβάλλει τόκους υπερημερίας άνω των 3.500€ το μήνα, συνολικά 15.000€ μέχρι σήμερα.

Στο ενδιάμεσο καταθέτω διαρκώς Επίκαιρες Ερωτήσεις στο Γ. Σταθάκη που αποφεύγει να απαντήσει, αφού η ΔΕΗ αγνοεί τις συνεχείς εκκλήσεις των ΤΟΕΒ για υπογραφή συμφωνίας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού της.

Για σήμερα, Παρασκευή 05 Απριλίου 2019, προγραμματίζει η Βουλή τη συζήτηση της Ερώτησης και... ώ! του θαύματος! η ΔΕΗ συγκαλεί για χθες, Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019, (μία μέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή), σύσκεψη στην Τρίπολη με τους ΤΟΕΒ.

Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα: Τόσο η ΔΕΗ, όσο και ο υπουργός Γ. Σταθάκης, αρνούνται να διαγράψουν τους τόκους υπερημερίας των 3.500€ κάθε μήνα. Ούτε προχωρούν στην υπογραφή της σύμβασης για τις 50 δόσεις, υποσχόμενοι ότι αυτό θα γίνει στο μέλλον.

Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να διασκεδάζει στα Σκόπια, βγάζοντας selfies με τον Ζάεφ, αφού εκχώρησε το όνομα, την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας. Όμως, ο απλός Έλληνας πολίτης, ο αγρότης της Αργολίδας, ζει την καθημερινή εγκληματική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ που τον εξοντώνει ατομικά και οικογενειακά.

Στις επόμενες εκλογές θα πάρουν την απάντηση που τους ταιριάζει.

Παρακολουθείστε εδώ στη συζήτηση στη Βουλή, την παρανοϊκότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για τους ΤΟΕΒ Ιρίων – Δρεπάνου – Ασίνης».

Δελτίο Τύπου