Αναστέλλονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές ενόψει εκλογών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναστέλλονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές ενόψει εκλογών

Απρίλιος 05, 2019 - 21:49

φωτογραφία eurokinissi

Ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα μας, αρχικώς την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 (άρθρο 6 ̟αρ. 4 του ν. 4555/2018), σας πληροφορούμε για τα θέματα σχετικά με υπηρεσιακές μεταβολές και προσλήψεις προσωπικού κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται και έπεται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 3870/2010 (Α’ 138), όπως έχει τροποποιηθεί με τα άρθρ. 78 του ν.4257/2014 (Α’ 93) και 82 του ν. 4604/2019 (Α’ 50), oι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (A΄28), το οποίο ρυθμίζει τις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά τις προεκλογικές ̟περιόδους, ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός ̟που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή την πρόσληψη, καθώς και στην οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην Ελληνική υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των φορέων της Αυτοδιοίκησης, για το χρονικό διάστημα του ενός (1) μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή είναι οι εξής :

  •  Οι ΟΤΑ α΄ Βαθμού (Δήμοι, Ιδρύματα, Νομικά Πρόσω̟α Δημοσίου Δικαίου και Σύνδεσμοι των ΟΤΑ α΄ βαθμού)
  •  Οι ΟΤΑ β΄ Βαθμού (Περιφέρειες και τα Νομικά Πρόσω̟α Δημοσίου Δικαίου αυτών)
  •  Τα Νομικά Πρόσω̟α Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ α΄ και β΄ Βαθμού (επιχειρήσεις πάσης φύσεως, Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης κ.α.),
  •  Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)
  •  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)
  •  Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ)

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω α̟αγόρευση ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους των προαναφερόμενων φορέων και όχι για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ