Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Επιμελητηρίο Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Επιμελητηρίο Αργολίδας

Απρίλιος 11, 2019 - 14:30

Επίσκεψη στα γραφεία του  Επιμελητηρίου Αργολίδας πραγματοποίησε την Παρασκευή  05 Απριλίου ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Τον κ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε  στο Επιμελητήριο Αργολίδας ο Πρόεδρος κ. Φώτης Δαμούλος,  καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Κατά τη συνάντηση , ο Πρόεδρος κ. Δαμούλος, είχε την ευκαιρία να παραθέσει στον κ. Κεφαλογιάννη  ορισμένα κρίσιμα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και οικονομία και τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης.

Αρχικά  ως εκπρόσωπος  της επιχειρηματικότητας στην Αργολίδα , αναφέρθηκε σε θέματα όπως το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα , την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, την αναγκαιότητα υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων,  καθώς και το μείζων θέμα της γραφειοκρατίας που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τη χώρα.

Στη συνέχεια παρέθεσε ορισμένες προτάσεις  ικανές να ενισχύσουν την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως μέριμνα για την ενίσχυση της απασχόλησης και ανασχεδιασμό της επιδοματικής πολιτικής. Εστίασε σε προτάσεις για την ενίσχυση της παρουσίας των Ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές  μέσω της αναδιάρθρωσης των γραφείων ΟΕΥ , την ενίσχυση των επιχειρηματικών αποστολών και τον ανασχεδιασμό των επιχειρηματικών εκθέσεων σε τοπικό επίπεδο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον Νομό Αργολίδας, όπως  το χωροταξικό και το ζήτημα των Βιομηχανικών ζωνών, το ζήτημα του Αναβάλου αλλά και την αναγκαιότητα προσδιορισμού της αγροτικής πολιτικής.

Τέλος επεσήμανε στον κ.  Κεφαλογιάννη την ανάγκη αμεσότερης επαφής του  Ευρωκοινοβουλίου με τα κατά τόπους Επιμελητήρια,  ώστε να εξασφαλίζεται αποτελεσματική επικοινωνία και διάχυση της πληροφόρησης αναφορικά με Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.  Στο πλαίσιο αυτό έθεσε την ανάγκη άμεσου σχεδιασμού επιχειρηματικής αποστολής στις Βρυξέλλες.

Ο κ.  Κεφαλογιάννης άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις του Προέδρου, έθεσε τα ερωτήματα του επί των θεμάτων  και δεσμεύτηκε για την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας προς την επίλυσή τους.

 

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος