ΝΕΔΥΠΕΡ: Το πρόγραμμά μας για την Κοιλάδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΝΕΔΥΠΕΡ: Το πρόγραμμά μας για την Κοιλάδα

Απρίλιος 15, 2019 - 21:11

Αγαπητοί συνδημότες μας,

Ξεκινάμε σήμερα την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΕΔΥΠΕΡ  για   τις επιμέρους κοινότητες  του Δήμου Ερμιονίδας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Το πρόγραμμά μας, σχεδιάζεται, καταρτίζεται  και βασίζεται στις προτάσεις και την εμπειρία  τόσο του επικεφαλής της παράταξης και υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Τόκα όσο  και των   στελεχών μας, τα οποία εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για ένα πρόγραμμα το οποίο από το ίδιο βράδυ που θα είμαστε δημοτική αρχή θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Στη Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας, δεσμευόμαστε για τη στήριξη της Κοιλάδας και την προώθηση της ανάπτυξής της μέσα από την υλοποίηση του προγράμματός μας για την ανάπτυξη του Δήμου Ερμιονίδας.

Οι παρεμβάσεις μας θα καλύψουν μεγάλο φάσμα ενεργειών και θα γίνουν σε πολλά μέτωπα δίνοντας έτσι νέες θέσεις εργασίας και προοπτική για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι η Κοιλάδα λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και έτσι να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Έχοντας έτσι ως προτεραιότητα την προστασία και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, οι στόχοι μας είναι:

-Τουριστική ανάδειξη της περιοχής σε συνεργασία με κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς της Κοιλάδας

-Δημιουργία  Λιμενικού Σταθμού λόγω του μεγάλου φόρτου εργασιών στον Λιμένα Κοιλάδας και των αναγκών των κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών

-Επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης για επέκταση-επισκευή  ενός λιμενοβραχίονα στην Κοιλάδα καθώς και   επισκευή της καθίζησης του μώλου στο βόρειο τμήμα του λιμανιού της

-Σύνδεση του λιμανιού της Κοιλάδας με το σπήλαιο Φράγχθι, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προϊστορικές θέσεις του Ελλαδικού χώρου, η οποία θα δημιουργήσει μεγάλη επισκεψιμότητα και νέες θέσεις εργασίας

- Κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου στο παλιό Σχολείο Κοιλάδας με δυνατότητα στέγασης των σημαντικότερων ευρημάτων από το Σπήλαιο Φράγχθι. Στην περίπτωση που η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν δικαιολογεί την απομάκρυνση των ευρημάτων από το Μουσείο  Ναυπλίου τότε θα προχωρήσουμε στη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου με εικονική αναπαράσταση τόσο του σπηλαίου όσο και της ζωής σ΄αυτό και φυσικά των ευρημάτων. Ο επισκέπτης με τη χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας θα περιηγείται στο φυσικό περιβάλλον της εποχής του Φράγχθι και θα βλέπει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων

-Μείωση  του τιμολογίου της ΔΕΥΑΕΡ και αντικειμενικός προσδιορισμός του, με βάση τον κοινωφελή σκοπό της επιχείρησης

-Χώρος ενημέρωσης των επισκεπτών (τουριστικό περίπτερο)

-Παρέμβαση στους κοινόχρηστους χώρους στην είσοδο του οικισμού για βελτίωση της εικόνας του

-Δενδροφύτευση, με φυτά που ταιριάζουν στο μικροκλίμα της περιοχής, των κενών χώρων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού

 -Παρέμβαση στο οδικό δίκτυο με βελτίωση ή συντήρηση των δημοτικών και αγροτικών οδών

- Διάστρωση μέρους του εσωτερικού παραλιακού δρόμου με κυβόλιθους που προσδίδει παραδοσιακό χαρακτήρα και ύφος

-Δημιουργία περιπατητικού μονοπατιού και σήμανση του, από τον Άγιο Δημήτριο προς τον Άγιο Νικόλαο  

-Προστασία του υδροβιότοπου της Κοιλάδας στον Άγιο Δημήτριο

-Καθαρισμός παραλιών και άνοιγμα των δρόμων  από την βλάστηση για λόγους ασφάλειας των διερχομένων αυτοκινήτων

-Ηλεκτροφωτισμός του κεντρικού δρόμου Κρανιδίου – Κοιλάδας

-Ενίσχυση πολιτιστικών  και αθλητικών συλλόγων Κοιλάδας- Προώθηση και συνδιοργάνωση με την Κοινότητα των τοπικών εορτών και εκδηλώσεων.

Η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες θεωρείται δεδομένη από πλευράς μας, αφού στην παράταξή μας δίνουμε βάση  και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η οικοδόμηση βάσεων αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του δήμου και των πολιτών είναι κινητήρια δύναμη για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ο τόπος μας μπορεί να γυρίσει επιτέλους σελίδα.

Γραφείο Τύπου της ΝΕΔΥΠΕΡ