Νικολάκου:Το 2013 χρονιά- ορόσημο για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νικολάκου:Το 2013 χρονιά- ορόσημο για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Νοέμβριος 12, 2012 - 10:59

Απάντηση στην κριτική των ξενοδόχων της Πελοποννήσου για "ελλιπή σχεδιασμό και κατασπατάληση πόρων"
Την έκπληξή της εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου αναφορικά με την «επίθεση» που δέχτηκε η αιρετή περιφέρεια από τις Ενώσεις ξενοδόχων Πελοποννήσου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη. Η κα. Νικολάκου δήλωσε πως «δεν κατανοώ καθόλου αυτά που ακούστηκαν, αφού για πρώτη φορά ετοιμάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός στην περιφέρεια και μάλιστα η πρώτη διαβούλευση που έγινε, στο Ναύπλιο, ήταν για τον τουρισμό».
Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «θα περίμενα να ακουστεί ένας καλός λόγος, έστω η ικανοποίησή τους για το θέμα των υποδομών, αφού σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα αρχίζει να ανοίγει η νέα σελίδα για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο» και κάλεσε τους ξενοδόχους «να  «εκμεταλλευτούν» αυτούς τους νέους ορίζοντες» . Εξέφρασε δε τη λύπη της που δεν ακούστηκε ένας καλός λόγος και διευκρίνισε πως «Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, θέλουμε νέες θέσεις, αλλά είναι άδικο να δέχεται μία κριτική η περιφέρεια Πελοποννήσου για πράγματα που «τρέχει» και που είναι σε εξέλιξη»
Για την αναφορά της μη συμμετοχής των ξενοδόχων σε εκθέσεις που συμμετέχει η Περιφέρεια η κα. Νικολάκου δήλωσε πως «προσπάθειά μας είναι να περάσουμε μία εξωστρέφεια για την Περιφέρεια, σε μία εποχή πολύ δύσκολη, μία άλλη αντίληψη και όπως γνωρίζουν οι ξενοδόχοι εκπρόσωποί τους είχαν έρθει στις εκθέσεις στο Μιλάνο και στο Βερολίνο ενώ και στο Λονδίνο είχαν κληθεί και συμμετείχαν επαγγελματίες του τουρισμού».
Για μία ακόμα φορά η κα. Νικολάκου κατέστησε σαφές προς όλους ότι «πιστεύουμε στις συνέργειες και στις συνεργασίες και κατανοούμε τα  προβλήματα που έχουν οι ξενοδόχοι και  εδώ είμαστε να συνεργαστούμε ακόμα περισσότερο αλλά όχι να μιλάμε απαξιώνοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει»
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο «διαχρονικό αίτημα» των ξενοδόχων για το αεροδρόμιο της Τρίπολης που στις αρχές του 2013 θα «βγει στον αέρα» ο διεθνής διαγωνισμός και κάλεσε τους ξενοδόχους κάποια στιγμή να χαιρετίσουν και να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες που έχουν γίνει ενώ κλείνοντας ανέφερε: «Το 2013 με την ολοκλήρωση όλου του μεγάλου έργου για τον τουρισμό, θα είναι μία χρονιά- ορόσημο και θα προχωρήσουμε σε  συγκεκριμένες δράσεις καθώς και στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος».
Διαβάστε και εδώ:
http://www.arcadiaportal.gr/news/ksenodoxoi-peloponnisou-ellipis-tourist...
 
Ε.Τ.

naQEFribX48