Εκδήλωση στο Άργος: Ελάτε να μάθετε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση στο Άργος: Ελάτε να μάθετε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Απρίλιος 16, 2019 - 19:27

O μητρικός θηλασμός είναι η φυσική διατροφή του βρέφους.Η φύση προνόησε ώστε το παιδί να συνεχίσει να τρέφεται από τη μητέρα του και μετά τη γέννησή του.
 Το μητρικό γάλα είναι μοναδικό,κάτι περισσότερο από μία τροφή.Είναι ένας ζωντανός ιστός με πολλούς αμυντικούς παράγοντες.Δρα ως συνέχεια του ομφάλιου λώρου,ώστε τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος να απολαμβάνουν τα συναισθηματικά οφέλη που διαμορφώνουν και ενισχύουν τον Πρώιμο Δεσμό!
  Η σύσταση του μητρικού γάλακτος είναι ιδανική για κάθε βρέφος αφού συμβάλλει στη βέλτιστη σωματική,νοητική,ψυχική και συναισθηματική του ανάπτυξη.Έτσι έχει ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία,την οικονομία και την υγεία.
  Παρόλο που ο θηλασμός Άσκηση και θηλασμόείναι μια φυσική διαδικασία χρειάζεται ηρεμία,υπομονή,επιμονή αλλά και ενθάρρυνση και καθοδήγηση από επιστημονική καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας. Ελάτε να μάθετε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για εσάς και το μωρό σας από την παιδίατρο και Διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλο θηλασμού Μιχαλοπούλου  Κωνσταντίνα.  Θα σας εκπαιδεύσει στις τεχνικές όλων των θέσεων θηλασμού και στο πως να τοποθετείτε σωστά το νεογνό στη θηλή.Θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια πείνας του μωρού σας και να αντιμετωπίσετε τυχόν μειωμένη παραγωγή γάλακτος.Θα συζητήσουμε για τη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας και την αντιμετώπιση των συχνότερων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
Σας περιμένουμε!!!!

Βιογραφικό

Η Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Βάμου του νομού Χανίων. Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στα νοσοκομεία Ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης, στη Β Νεογνολογική κλινική ΑΠΘ ΓΝ Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και στη Β Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Εργάστηκε για 6 μήνες στη Ζάμπια Αφρικής με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε πρόγραμμα για την περίθαλψη ασθενών με HIV/AIDS και φυματίωση.

Εργάστηκε ως επιμελήτρια στη Μονάδα νεογνών ΒΠΠΚ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το 2015 πιστοποιήθηκε μετά από παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ελλάδα και στη Δανία και επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις ως Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας (IBCLC number L-88225)

Το 2018 ολοκλήρωσε με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης της Ιατρικής σχολής Αθηνών ̈

Κλινική Παιδιατρική και νοσηλευτική-έρευνα ̈. Το θέμα της διπλωματικής ήταν η στάση και οι απόψεις των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό παιδιατρικό ιατρείο στο Ναύπλιο και παράλληλα εργάζεται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Είναι έγγαμη με 2 κόρες τις οποίες έχει θηλάσει συνολικά 2.5 χρόνια.

Πιλάτες και εγκυμοσύνη

Ως Certified Pre & Post Natal Pilates  instructor η Ανδριανή Ξιάρχου δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με την ασκούμενη, και πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό εστιάζει στους παρακάτω στόχους:

•Να εκπαιδεύσει τις γυναίκες τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευµατικό επίπεδο πάνω στη φυσιολογική κύηση και στον φυσιολογικό τοκετό.

• Να προάγει τη σωστή στάση του σώµατος καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυµοσύνης, χρησιµοποιώντας ασκήσεις ενδυνάµωσης αλλά και χαλάρωσης. Έχοντας τη σωστή στάση σαν αρχή, πολλά από τα προβλήµατα που δηµιουργεί η εγκυµοσύνη µπορούν να µειωθούν ακόµη και να εξαλειφθούν.

• Να ενδυναµώσει το επάνω µέρος του κορµού, σαν προετοιµασία για τον θηλασµό και το κράτηµα του µωρού µετέπειτα. Γενικές ασκήσεις ενδυνάµωσης, µε ή χωρίς αντίσταση θα βοηθήσουν σηµαντικά στην ακεραιότητα των µυών του άνω µέρους της πλάτης, καθώς θα λειτουργήσουν σαν αντενεργοί στην πρόσθια πτώση των ώµων και στη βράχυνση των θωρακικών µυών.

• Να παράγει το συναίσθηµα της ευεξίας και της αυτοπεποίθησης µέσα από τις ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης.

• Να ενδυναµώσει τα άκρα (πόδια και χέρια) ως προετοιµασία για τον τοκετό.

• Να ενισχύσει την επίγνωση για τους µύες του πυελικού εδάφους και να αυξήσει τον έλεγχο αυτών. Οι ασκήσεις Kengels δεν είναι οι µοναδικές ασκήσεις ενδυνάµωσης του πυελικού εδάφους!

• Να διασφαλίσει τη σωστή δύναµη στο κοιλιακό τοίχωµα καθώς και να εκπαιδεύσει την ασκούµενη για τη λεγόµενη “Διάσταση των κοιλιακών”. Οι κοιλιακοί θα πρέπει να παραµείνουν δυνατοί ώστε να κρατήσουν τη σπονδυλική στήλη, το κύηµα που µεγαλώνει αλλά και να βοηθήσουν στην εξώθηση κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού. Επίσης ένα δυνατό κοιλιακό τοίχωµα θα εξασφαλίσει γρήγορη ανάρρωση µετά τη γέννα.

• Nα αναπτύξει τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης

 • Να προστατεύσει από τα κοινά µυοσκελετικά προβλήµατα της εγκυµοσύνης όπως πόνοι στη µέση, ισχυαλγία κ.ά.

 

• Να εκπαιδεύσει πάνω στην αποκατάσταση του σώµατος µετά τον τοκετό, καθώς το σώµα δεν αναρρώνει από µόνο του!

Είναι μητέρα 2 παιδιών τα οποία έχει θηλάσει συνολικά 1,5 χρόνο.

Τα ΕΣΟΔΑ από την εκδήλωση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.