ΔΕΗ για τη ρύθμιση του χρέους των ΤΟΕΒ Αργολίδας : «Άγγελος – εξάγγελος μας ήρθε από μακρυά…»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΔΕΗ για τη ρύθμιση του χρέους των ΤΟΕΒ Αργολίδας : «Άγγελος – εξάγγελος μας ήρθε από μακρυά…»

Απρίλιος 17, 2019 - 13:45

Αναφορικά με την υπόθεση της ρύθμισης του χρέους των ΤΟΕΒ Αργολίδας και με αφορμή δήλωση του βουλευτή κ. Μανιάτη με την οποία επιτίθεται στη ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, επισημαίνονται τα εξής :
1. Με τον ΤΟΕΒ Ιρίων μετά από πρόταση της ΔΕΗ, χωρίς καμία μεσολάβηση από κανένα, από το Νοέμβριο του 2018 έχει υπάρξει συμφωνία για εξόφληση του χρέους του σε 50 δόσεις. Τη συμφωνία αυτήν ο ΤΟΕΒ την τηρεί πιστά.
2. Ενόψει της αρδευτικής περιόδου η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει συσκέψεις με τους ΤΟΕΒ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με στόχο τη σύναψη συμφωνιών ρύθμισης των χρεών τους.
Ειδικότερα για τον ΓΟΕΒ Αργολίδας και τους ΤΟΕΒ ευθύνης του έγινε σύσκεψη στις 4-4-2019 αφού είχαν προηγηθεί προφορικές συνεννοήσεις αρκετές ημέρες πριν και γραπτή επιβεβαίωση την 1-4-2019.
Η ΔΕΗ είναι έτοιμη να συνάψει συμφωνία με τον ΓΟΕΒ εφόσον επιτέλους αποκτήσει διοίκηση, κάτι που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες.
3. Σε ό,τι αφορά στη χρέωση τόκων υπερημερίας, επισημαίνουμε ότι αποτελεί υποχρέωση της ΔΕΗ ως Α.Ε. και οι τόκοι αυτοί αντιπροσωπεύουν το κόστος του χρήματος που έχει καταβάλει για την ενέργεια που αγοράζει για να τροφοδοτεί τους πελάτες - οφειλέτες της.
4. Οι αγρότες, οι οποίοι σχεδόν στην ολότητά τους είναι πελάτες της ΔΕΗ, γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειες και την πολιτική της Επιχείρησης για τη στήριξή τους.
Αντίθετα, με ανακρίβειες, αμετροέπειες και λαϊκισμούς ούτε τα προβλήματα των ΤΟΕΒ λύνονται ούτε τα συμφέροντα των αγροτών εξυπηρετούνται.
Χαλκοκονδύ λ η 3 2 , 1 0 4 3 2 Α θ ή ν α , W e b : w w w .d e i . g r
Πληροφορίες Γραφείο Τύπου:
+30 210 529 3074, +30 210 523 7129, +30 210 529 3404
Σε αυτούς που μετέρχονται αυτές τις μεθόδους αξίζει η υπενθύμιση του τραγουδιού «Άγγελος - εξάγγελος μας ήρθε από μακρυά…». Το καθιστούν διαχρονικό.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ