Ανδριανός: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το άσυλο εγκληματιών στα πανεπιστήμια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το άσυλο εγκληματιών στα πανεπιστήμια

Απρίλιος 20, 2019 - 12:48

φωτογραφία eurokinissi

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, κατά την τρίτησυνεδρίαση της ΔιαρκούςΕπιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επεξεργασία και εξέταση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά από όσα ακούστηκαν από τον κ. Υπουργό οφείλω και είμαι υποχρεωμένος, να απαντήσω. Εκπροσωπώ την αντιπολίτευση, τη Ν.Δ., τον κ. Μητσοτάκη που ακούσαμε τα όσα του καταλόγιζε ο κ. Υπουργός πριν από λίγο. Ο κ. Μητσοτάκης είπε την αλήθεια, είπε αυτό που διαπιστώνει ο κάθε φοιτητής και ο κάθε Έλληνας πολίτης, βλέποντας κάθε μέρα τις εικόνες στα ελληνικά πανεπιστήμια, να βγαίνουν οι κουκουλοφόροι με τις μολότοφ μέσα από τα πανεπιστήμια και να επιστρέφουν, όταν κάνει επιχειρήσεις η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Περιγράφει και λέει αυτά που ξέρει ο Έλληνας πολίτης, ότι διακινούνται ναρκωτικά και αυτό το καταγγέλλουν στις κάμερες φοιτητές, καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το πανεπιστήμιο τους, γιατί φοβούνται τις επιθέσεις που δέχονται από ανθρώπους εκτός πανεπιστημίου, που βρίσκονται και μπαίνουν χωρίς έλεγχο μέσα στα πανεπιστήμια. Αυτή η κατάσταση είναι πραγματικότητα, κύριε Υπουργέ και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας, γιατί αν κλείνουμε τα μάτια μας σε αυτές τις καταστάσεις, σίγουρα δεν προσφέρουμε στην εθνική υπόθεση που λέγεται παιδεία. Οφείλουμε λοιπόν, να δούμε κατάματα το πρόβλημα και να παραδεχτούμε ότι το άσυλο, έτσι όπως έχει πλέον καταστεί και το εκμεταλλεύονται όλοι αυτοί, κάθε άλλο παρά άσυλο είναι. Είναι άσυλο πλέον εγκληματιών και το βλέπουμε σε καθημερινή πλέον βάση. Οφείλουμε λοιπόν να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Αυτό είπε και δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν τιμά την εκπαιδευτική διαδικασία, να έχουμε πανεπιστήμια που να είναι πλέον άντρα κακοποιών.

Δεν πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα κ. Υπουργέ. Επίσης, θέλω να πω και το οφείλω, βεβαίως, και στην κυρία Κεραμέως που ήταν 11 ώρες εδώ - έφυγε πριν από λίγο, όπως φύγαν και οι άλλοι συνάδελφοι, ήσαν εδώ 10-12 ώρες συνεχόμενα - δεν μπορούμε να πούμε, λοιπόν, ότι δεν ήταν παρόντες σε αυτή τη διαδικασία. Τους αδικούμε. Δεν θέλω να δημιουργούνται τέτοιες εντυπώσεις, δεν τιμά κανέναν να χρησιμοποιούμε αυτές τις εντυπώσεις και να μένουν στους Έλληνες τηλεθεατές ή να μένουν στα πρακτικά.

Επίσης, χαίρομαι κυρία Υπουργέ, που διαβάζετε το πρόγραμμα της ΝΔ. Γιατί από τη μια μεριά ακούμε διάφορες αντιφάσεις. Δηλαδή, τη μία δεν έχουμε προτάσεις, την άλλη ότι υπάρχει πρόγραμμα. Σε καμία περίπτωση η στρατηγική μας δεν είναι φραγμός των μαθητών στη διαδικασία της εισαγωγής τους στα Α.Ε.Ι.

Εκείνο που λέμε και είμαστε υπέρ, όπως θα δείτε εκτός των άλλων στο πρόγραμμά μας, της αναβάθμισης του δημόσιου Πανεπιστημίου. Το πιστεύουμε αυτό και οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της ειδικής αγωγής.  Γιατί, η ειδική αγωγή έχει ξεκινήσει χρόνια, δεν ξεκίνησε τώρα - βεβαίως με τα προβλήματα- αλλά μέσω ΕΣΠΑ, όμως, είχαν γίνει σημαντικά βήματα όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στην παιδεία και με τον νόμο της κυρίας Γιαννάκου, μην τα ξεχνάμε και να λέμε μόνο σε διάφορες διαλέξεις ή σε άλλες εκδηλώσεις ότι η κυρία Γιαννάκου συνέβαλε και πραγματικά έφερε έναν πάρα πολύ καλό νόμο που για την εποχή ήταν πρωτοπορία, να τα ξεχνάμε αυτά και να λέμε «ισοπέδωση».

Δηλαδή, στη ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, γιατί να της καταλογίζεται αυτή την καταστροφική, δήθεν, πολιτική. Δεν είναι έτσι. Πρέπει, λοιπόν, να μην ισοπεδώνουμε με τα πάντα. Δεν ξεκινούν όλα τώρα από παρθενογένεση. Πρέπει, κύριε Υπουργέ, να παραδεχθούμε ότι τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια υπάρχουν και πραγματικά το θέμα του ασύλου, έτσι όπως έχει καταντήσει, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και εμείς έχουμε δεσμευθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ότι θα το λύσει και θα καταργήσει το άσυλο, έτσι όπως είναι».

Δελτίο Τύπου