Ανδριανός σε Ζορμπά: 'Αμεση αποκατάσταση του ανδριάντα του Καποδίστρια από το Υπουργείο Πολιτισμού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός σε Ζορμπά: 'Αμεση αποκατάσταση του ανδριάντα του Καποδίστρια από το Υπουργείο Πολιτισμού

Απρίλιος 21, 2019 - 17:50

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά με θέμα την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου που υπέστη βανδαλισμό

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, τον οποίο φιλοτέχνησε ο σημαντικός γλύπτης Μιχάλης Τόμπρος, υπέστη βανδαλισμό καθώς άγνωστοι ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Δεδομένης της ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής, ιστορικής και αισθητικής αξίας του ανδριάντα του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας στο Ναύπλιο, την έδρα της κυβέρνησής του, είναι επιτακτική η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συμμετοχή των έμπειρων ειδικών επιστημόνων του για την τάχιστη και πλήρη αποκατάστασή του.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο και ποια θα είναι η συμμετοχή των υπηρεσιών και των ειδικών επιστημόνων του Υπουργείου».