Ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ υπό την προεδρία Τατούλη(photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ υπό την προεδρία Τατούλη(photos&video)

Νοέμβριος 13, 2012 - 11:24

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη συνεδριάζει στο Ναύπλιο για 4η συνεχή φορά η επιτροπή παρακολούθησης των έργων του ΕΣΠΑ.

Στην συνεδρίαση που σχετίζεται με την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων παρίστανται οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας. Η επιτροπή συνεδριάζει με παρόντες και εκπροσώπους των διαχειριστικών αρχών της Περιφέρειας και των Υπουργείων καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού θα τεθούν στη διάρκειά της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες στην υλοποίηση των έργων, ενώ θα ακουστούν θέματα που σχετίζονται με νούμερα και δείκτες ενώ θα συζητηθεί και η νέα περίοδος, η 5η λεγόμενη προγραμματική περίοδος, αφού πρέπει να προετοιμαστούν τα έργα που θα ενταχθούν και σε αυτήν την περίοδο.
Τα στοιχεία σε κάποιες περιπτώσεις και τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά ενώ υπάρχουν δείκτες που δεν είναι ικανοποιητικοί και υπάρχει όπως αναφέρθηκε, ο κίνδυνος για ανάκληση των υπολειπόμενων ποσών από έργα που δεν προχωρούν και που έχουν μπλοκάρει.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να τεθούν πολλά προβλήματα όπως και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

rYptyUjOpcE