Άμεση υγειονομική περίθαλψη και σχολική φροντίδα για τους Μετανάστες στο Πορτοχέλι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άμεση υγειονομική περίθαλψη και σχολική φροντίδα για τους Μετανάστες στο Πορτοχέλι

Απρίλιος 25, 2019 - 11:40

Αναρχική Συνέλευση Άργους: 450 φωνές των κατατρεγμένων αποκαλύπτουν το αδυσώπητο πρόσωπο του Καπιταλισμού

Τους βομβάρδισαν τα σπίτια τους. Σκότωσαν τους δικούς τους. Τους έπνιξαν στα νερά του Αιγαίου και όσοι σώθηκαν πετάχτηκαν σε κάποια γωνιά της ελληνικής γης περιμένοντας ένα χαρτί που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν στο «Ελντοράντο της Δύσης».

450 πρόσφυγες φιλοξενούνται εδώ και μήνες στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» προερχόμενοι από Σάμο, Λέσβο, Χίο και Κω. Ανάμεσά τους είναι πάνω από 150 παιδιά από 7 μηνών μέχρι 14 χρόνων. Το σημερινό δυστύχημα με τον θάνατο ενός 4χρονου Λυβίου, κάνει πιο έντονη την τραγική κατάσταση αυτών των ανθρώπων.

Χωρίς περίθαλψη, χωρίς σχολείο για τα παιδιά, χωρίς κοινωνικές δομές, χωρίς να ξέρουν τι μέλλον τους περιμένει, αποφάσισαν μόνοι τους να δείξουν πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στην παραλία του Πορτοχελίου, εκεί που δένουν τα κότερά τους ,άραβες μεγιστάνες, γάλλοι εκατομμυριούχοι, ρώσοι ολιγάρχες, αμερικανοί καουμπόις, έλληνες μπρούκλιδες κι όλων αυτών η φάρα που περιμένουν πάνω στα ανθρώπινα πτώματα να χτίσουν τις δικές τους δεξαμενές φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Η συμμορία του κέρδους και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης έβλεπε αδιάφορα τα θύματά της να περνούν μπροστά της να φωνάζουν “NO GOOD”, πως δεν περνούν καλά. Το ίδιο αδιάφορα τα έβλεπε και μέρος της τοπικής κοινωνίας και πίσω από έναν δήθεν ανθρωπισμό ακούγονταν λέξεις «ποιος τους πάρκαρε εδώ» λες και μιλούσαν για το ΙΧ τους. Βλέπετε η θρησκεία για πολλούς είναι άλλοθι των κοινωνικών εγκλημάτων τους και ο ανθρωπισμός τους τελειώνει εκεί που αρχίζει το πορτοφόλι τους.

Το δήθεν «κοινωνικό κράτος» των συριζαίων, τους παράτησε στην μοίρα τους και για όσο αρκούν τα χρήματα της ΕΕ και μετά; Για πόσο διάστημα οι άνθρωποι αυτοί θα μένουν σε «κατά Galaxy» περιορισμό; Ποια είναι η τύχη τους σε μια αφιλόξενη ελληνική επαρχία που δεν αντιδρά εναντίον τους όσο καιρό οι αγορές τροφίμων γι αυτούς θα πραγματοποιούνται στην τοπική αγορά;

Η Συνέλευση Αναρχικών Άργους δηλώνει Αλληλέγγυα στους αγώνες των προσφύγων για ένα ειρηνικό μέλλον και συντάσσεται με το κάλεσμα του «Ελευθεριακού χώρου Άργους» https://stekiargous.blogspot.com/2019/04/blog-post_24.html για την δημιουργία μπριγάδας αλληλεγγύης που θα προσφέρει στους πρόσφυγες της Ερμιονίδας για όσο καιρό μπορεί ιατρική περίθαλψη και μαθήματα στα παιδιά κατά τους θερινούς μήνες. Όλοι μπορούμε να θυσιάσουμε μέρες των διακοπών μας ή του ελεύθερου χρόνου μας για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους

Άμεση υγειονομική περίθαλψη για όλους και σχολική φροντίδα για τα παιδιά

Ανοιχτά σύνορα σε όλο τον κόσμο

Αναρχική Συνέλευση Άργους LUPUS