ΚΚΕ Αργολίδας: Καμία διευκόλυνση στους υπόδικους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΚΚΕ Αργολίδας: Καμία διευκόλυνση στους υπόδικους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Μάιος 09, 2019 - 20:26

Σήμερα συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων για την προβολή των κομμάτων και των παρατάξεων μέχρι τις εκλογές. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης απαίτησαν να μην πάρει μέρος στη συνεδρίαση ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Αργολίδας. Αντί να γίνει αυτό, ο Δήμαρχος κ.Κωστούρος, ο κ. Αναγνωσταράς,  η παράταξη του κ. Σαλεσιώτη καθώς και διάφοροι «προοδευτικοί» στήριξαν το δικαίωμα του Χρυσαυγίτη να έχει λόγο στη συνεδρίαση και να χρησιμοποιήσει τις υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου για την προβολή της ναζιστικής ιδεολογίας. Μετά από αυτό το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης από τους «παράγοντες» της πόλης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση πριν την έναρξή της.

 

Αυτή η στάση των υποψήφιων Δημάρχων και των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον λαό του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής, με τους εκατοντάδες ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες που σκοτώθηκαν πολεμώντας το φασισμό, με τους 48 εκτελεσμένους αγωνιστές στη μάντρα του νεκροταφείου, με την Ακροναυπλία.

 

Προκαλεί ιδιαίτερα, η στάση του υποψήφιου Δημάρχου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (Σαλεσιώτης). Να λοιπόν ποια είναι τα «προοδευτικά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν κόντρα στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και από την άλλη δίνει βήμα στην ΧΑ να προπαγανδίζει τις θέσεις της.

 

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα, όπως οι κοινές φωτογραφήσεις με τους ναζί στα νησιά του Αιγαίου, οι κοινές συναθροίσεις σε μια σειρά εκδηλώσεις, η συγκυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμμένο για 4 χρόνια και τώρα με διάφορους ακροδεξιούς κ.λπ. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες ελαφρύνουν τις ποινές των εγκληματικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή, με τη δίκη να καθυστερεί τραγικά, που κρατάει ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αξιοποιούν αντιδραστικές δυνάμεις, υποδαυλίζουν τον εθνικισμό και πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό.

 

Σήμερα, 9 Μάη, μέρα που οι λαοί γιορτάζουν την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης, μέρα που τσακίστηκε ο φασισμός, μέρα που μπήχθηκε η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του φασισμού, αυτοί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, οι συνεργάτες των Γερμανών, αξιοποιούν τα «προνόμια» της αστικής δημοκρατίας –που τόσο πολύ τους εξυπηρετεί- για να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο και τον ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο τους.

 

Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που είναι και νιώθει αριστερός και δημοκράτης, να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με διευκολύνσεις ούτε με τις δήθεν “προοδευτικές συμμαχίες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο λαός, οργανωμένος, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να απομονώσει τους δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Να αναδείξει τρίτο κόμμα το ΚΚΕ γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Να στείλει με τη στάση του και με την ψήφο του μήνυμα καταδίκης στους Ναζί και σε όλους αυτούς που τους “χαϊδεύουν τα αυτιά” και τους δίνουν στασίδι.

 

Ο λαός του Ναυπλίου να βγάλει τα συμπεράσματά του από τέτοια γεγονότα, και να στηρίξει τη μόνη δύναμη που θα σταθεί στο πλάι του την επόμενη μέρα των εκλογών, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών. Η μόνη απάντηση στους ναζί, στο φασισμό και την ακροδεξιά, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παντού!

 

Να μη δοθεί καμία δυνατότητα να νομιμοποιηθεί ο ναζισμός-φασισμός, με δημόσιο λόγο και δημόσιο χώρο.

Δελτίο Τύπου