Κώστας Μανός #Δυνατή Πόλη Ξανά : Έλεος όχι άλλο παραμύθι, όχι άλλη εικονική πραγματικότητα!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κώστας Μανός #Δυνατή Πόλη Ξανά : Έλεος όχι άλλο παραμύθι, όχι άλλη εικονική πραγματικότητα!

Μάιος 11, 2019 - 20:11

Διαβάζοντας τελευταία άρθρα και τοποθετήσεις υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Καμπόσου, ένιωσα έκπληξη και οργή.

Ιδιαίτερα όταν οι υποψήφιοι αυτοί επί εννέα συνεχή χρόνια κατέχουν θέση Αντιδημάρχων.

Όταν για εννέα χρόνια ασκείς εξουσία, τις παραμονές των εκλογών δεν θεωρητικολογείς επί παντός επιστητού ως «Παν-επιστήμονας», προβάλλοντας μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία έχεις αντιγράψει από αλλού.

Όταν έχεις εννέα χρόνια ασκήσει καθημερινά εξουσία στο Δήμο, απολογείσαι για τα πεπραγμένα σου. Απολογείσαι στους πολίτες για τις πράξεις και παραλείψεις σου. Δεν κομπάζεις, σαν μην έχεις να δώσεις λόγο σε κανέναν.

Γιατί έχεις να δώσεις λόγο στους πολίτες, στους δημότες.

Έχεις να δώσεις λόγο σε αυτούς που καθημερινά βιώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα αυτής της πόλης, του Άργους και των χωριών του Δήμου Άργους –Μυκηνών.

Έχεις και πρέπει να δώσεις λόγο σε αυτούς  τους παραδοσιακούς επιχειρηματίες της πόλης που, λόγω των δικών σου πράξεων ή παραλείψεων, μεταναστεύουν επιχειρηματικά στο διπλανό Ναύπλιο.

Παραδοσιακές επιχειρήσεις του Άργους όπως Μητσόπουλου (που το κάνατε και εκλογικό κέντρο), Σελέκτ, Ανδρής, Κουρουνιώτης και άλλες πολλές, είτε έφυγαν ολοκληρωτικά από το Άργος, είτε αναζήτησαν επιχειρηματικό διέξοδο παράλληλα στο Ναύπλιο.

Πρέπει να δώσεις λόγο στους ιδιοκτήτες των αναρίθμητων καταστημάτων, με το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κολλημένο στις άδειες βιτρίνες.

Οφείλεις να δώσεις λόγο στον δημότη που ανάγκασες να βιώνει το καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στον δημότη και επισκέπτη, που ψάχνει απεγνωσμένα χώρο στάθμευσης και δεν βρίσκει.

Είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις γιατί οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλειμμένες και επικίνδυνες για τα παιδιά.

Δεν δικαιούσαι ύστερα από εννέα χρόνια δίπλα στο περιβόητο Νέο Δημαρχείο εσύ να κάθεσαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου και λίγα βήματα πιο κάτω τα παιδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο να κάνουν μαθήματα σε λυόμενα και μάλιστα κατασκευής 20ετίας και πλέον.

Δεν δικαιολογείσαι να αγνοείς τα χωριά μας και να τα επισκέπτεσαι μόνο στις εκλογές.

Τα χωριά που αποξενώσατε από το Άργος, τα χωριά που εγκαταλείψατε, τα χωριά που μαραζώνουν και τους κατοίκους που στήριζαν την οικονομία του Άργους, τους στείλατε ως καταναλωτές, ως πελάτες στο Ναύπλιο.

Κύριοι και κυρίες της παράταξης Καμπόσου, η περιβόητη τουριστική πολιτική, που επικαλείστε και εξαγγέλλετε προκλητικά για μία ακόμη φορά, την είδαμε εννέα χρόνια τώρα.

Η τουριστική σας πολιτική εξαντλείται σε μερικές ομπρέλες και στο βάψιμο των λουτήρων σε διαφορετικό χρώμα κάθε χρόνο.

Ούτε μία σοβαρή τουριστική επένδυση δεν καταφέρατε να προσελκύσετε στον Δήμο Άργους – Μυκηνών τα τελευταία εννέα χρόνια .

Ούτε ένα τουριστικό έργο υποδομής δεν κάνατε.

Μόνο μυθολογικές επενδύσεις με δολάρια, που θα έρθουν μόλις αποφοιτήσει ο πρώτος πιλότος υδροπλάνων από τη σχολή που θα, θα, θα, θα φτιάξετε όταν, όταν, όταν έρθουν τα υδροπλάνα στη Νέα Κίο.

Στη Νέα Κίο που εγκαταλείψατε και από οικισμό - πρότυπο επί Δημαρχίας Κατριλιώτη, Μανινή και άλλων, θέλετε να την παραδώσετε στους ακραίους  ομοίους του Δημάρχου Καμπόσου.

Έλεος όχι άλλο παραμύθι, όχι άλλη εικονική πραγματικότητα!

 

Κώστας Μανός

Δημοτικός Σύμβουλος Άργους – Μυκηνών

Υποψήφιος με τον συνδυασμό #Δυνατή Πόλη Ξανά