Το Καστράκι και η περιήγηση της Κυριακής 12 Μαΐου 2019

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Καστράκι και η περιήγηση της Κυριακής 12 Μαΐου 2019

Μάιος 13, 2019 - 13:08

Την Κυριακή 12 Μαΐου, ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2019, η τετραήμερη δραστηριότητα που οργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, του Δήμου Ναυπλίου και συγκεκριμένα στον χώρο της Ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης.

Την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου περίπου 250 μαθητές με την εποπτεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ν. Κίου, επισκέφτηκαν από διάφορα σχολεία της Αργολίδας, τον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, έφτιαξαν το φυτολόγιό τους και έμαθαν πως έφτιαχναν τα αγγεία και διάφορα πήλινα σκεύη, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Αρχαίας Ασίνης.

Τα Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου υπήρχε ξενάγηση για το κοινό που ενδιαφερόταν να μάθει την ιστορία της περιοχής. Μετά από προτροπή μας, που αναρτήθηκε στη σελίδα μας στο facebook, την Κυριακή 5 Μαΐου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού και το "XeniCamp & Bungalows - Agrotourism Holiday Village" που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μπαρμπούνας στην Ασίνη, μέρος του κοινού που επισκέφθηκε την Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης, επισκέφθηκε και μέρος του Μυκηναϊκού νεκροταφείου που υπάρχει στον λόφο της Μπαρμπούνας.

Μετά από την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ασίνης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές, τους συνεργαζόμενους φορείς και όλους όσους συμμετείχαν για να γίνουν και φέτος αυτές οι δραστηριότητες. Η συνεργασία του σωματείου μας μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Τολού, του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού και του «XeniCamp & Bungalows» και την προφορά τους, είχε σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων, στη δραστηριότητα του πρωινού της Κυριακής 12 Μαΐου.

Ελπίζουμε λοιπόν στο μέλλον, ο χώρος αυτός της Ασίνης να γίνει αφορμή και για νέες συνεργασίες των συλλόγων και των φορέων της Ασίνης, του Τολού, του Δρεπάνου, των Ιρίων, των Καρναζαίικων και άλλων περιοχών.

Το Καστράκι, Κυριακή 12 Μαΐου 2019