200 μαθητές του Δήμου Ναυπλιέων εξετάστηκαν προληπτικά από γιατρούς του Τζάνειου Νοσοκομείου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

200 μαθητές του Δήμου Ναυπλιέων εξετάστηκαν προληπτικά από γιατρούς του Τζάνειου Νοσοκομείου

Μάιος 14, 2019 - 09:33

Μια ακόμα σημαντική συνεισφορά του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου του δήμου Ναυπλιέων στους μαθητές. Το περασμένο Σάββατο στα δημοτικά σχολεία της Αγ. Τριάδας και της Νέας Τίρυνθας και την Κυριακή στα σχολεία του Τολού και του Δρεπάνου πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Τζάνειο Νοσοκομείο ενημερωτική εκδήλωση με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους κύφωσης – σκολίωσης, παρουσία του διευθυντού του Τζανείου κου Θεοδώρου Γρίβα και 10μελούς ιατρικής ομάδας. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σε περίπου 200 μαθητές ύψους άνω του 1,30 και διήρκεσε 7 λεπτά.
Το πρόγραμμα πρόληψης έχει στόχο να ενημερώσει γονείς και παιδιά για την κύφωση – σκολίωση και να αφυπνίσει για την σωστή στάση του σώματος, τους κινδύνους και τις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από την αμέλεια αυτού του σημαντικού σκελετικού νοσήματος. Οι εξετάσεις θα επαναληφθούν μετά από 2 χρόνια.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος,  «οι εξετάσεις κύφωσης – σκολίωσης είναι από τις σημαντικότερες για την υγεία των παιδιών»

Μαθήματα σωστού βουρτσίσματος των δοντιών σε μαθητές του Ναυπλίου
Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων, από τις 24 Σεπτεμβρίου 2014 έως σήμερα, συνεχίζει ανελλιπώς το κοινωνικό του έργο προσανατολισμένο στην ανάγκη των πολιτών για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση νόσων. Την εβδομάδα που μας πέρασε από Δευτέρα έως και Παρασκευή διεξήχθηκαν εξετάσεις της στοματικής κοιλότητας των μαθητών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόεδρο του Κοινωνικού Ιατρείου και αντιδήμαρχο Ναυπλιέων Ραφαήλ, διοργανώθηκε σε συνεργασία  με το ΒΥΠΕ από την Τρίπολη και με ειδικευμένους οδοντιάτρους, Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος και ενημέρωση για την χρησιμότητα του βουρτσίσματος στα δημοτικά σχολεία του Ναυπλίου. Παράλληλα ελέγχτηκαν και τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών, για το αν έχει γίνει ή όχι κανονικά ο εμβολιασμός τους.