Αναγνωσταράς : Ποιος νομίζεις ότι είσαι κύριε Κωστούρο; Πού νομίζεις ότι ζεις;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναγνωσταράς : Ποιος νομίζεις ότι είσαι κύριε Κωστούρο; Πού νομίζεις ότι ζεις;

Μάιος 15, 2019 - 11:47

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας από τον πατέρα Βασίλειο και τον πατέρα Κωνσταντίνο, και την συγκινητική παρουσία τόσο καλών και παλαιών και ακόμη περισσότερο νέων φίλων, φτάσαμε απόψε στον ενδιάμεσο σταθμό των εγκαινίων του εκλογικού μας κέντρου, και την στήριξη του «μεγάλου τελικού», του σπουδαίου αγώνα που είμαι και εγώ σίγουρος κοιτώντας σας - με αγάπη και ευγνωμοσύνη, ότι θα τελειώσει με την ΝΙΚΗ και την ανάληψη των καθηκόντων που θα μας αναθέσουν οι συντοπίτες μας στις 26 Μαϊου.

Ευχαριστώ – Ευχαριστώ από την καρδιά μου,

Ευχαριστώ για όλα τα χρόνια της εμπιστοσύνης σας,

Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να υπηρετήσω την ωραιότερη πόλη της Ελλάδας,

Σας ευχαριστώ για την έμπνευση και την συνακόλουθη δημιουργία των έργων που υλοποιήσαμε, και κυρίως για την εμπειρία που προστέθηκε ως βαριά αποσκευή και ιερό εργαλείο για την δουλειά που αρχίζουμε την Δευτέρα το πρωί για το ευρύτερο Ναύπλιο, την πρωτεύουσα ΞΑΝΑ,

Δουλειά που μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε, δουλειά που πρέπει να γίνει, δουλειά οφειλόμενη, στην οποία προσβλέπουμε με ανασηκωμένα ήδη τα μανίκια, και αναπτερωμένες τις ελπίδες των συμπολιτών μας! Μεγάλη η ευθύνη μας, ιερή η έμπνευση, αλλά και χαλύβδινη η συναπόφασή μας να τα καταφέρουμε! Και τούτη η σημαδιακή ανοιξιάτικη βραδιά ας είναι η μέρα υπογραφής και αναγνώρισης των δικαιωμάτων της πόλης μας και των υποχρεώσεων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια εγώ και οι άνθρωποι που με εμπιστεύθηκαν για να φθάσουμε ως εδώ.

Και αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον Δήμο όχι για να πάμε κόντρα σε κανέναν. Δεν το κάνουμε από εγωισμό ή γιατί εγώ προσωπικά έχω φιλοδοξία να γίνω Δήμαρχος και να γραφτώ στην Ιστορία!

Αυτό το έχω πετύχει τρεις φορές και δεν ζηλεύω την δόξα κανενός.

Βάζουμε, με πρώτον εμένα τα στήθη μας μπροστά για να σταματήσει αυτή η κατηφόρα των τελευταίων εφτά ετών!

Βάζουμε τα στήθη μας μπροστά γιατί δεν αξίζει στο Ναύπλιο μια τέτοια Δημοτική Αρχή.

Μία Δημοτική Αρχή που όχι μόνο δεν έβαλε ένα λιθαράκι, αλλά κατέστρεψε, εγκατέλειψε και υποβάθμισε όλα όσα είχαμε κάνει εμείς αλλά και προηγούμενοι Δήμαρχοι!

Δεν αξίζει στους Ναυπλιείς μία Δημοτική Αρχή που δεν σέβεται τον δημότη. Που χωρίζει τους δημότες σε δικούς της και τους απέναντι. Και αυτούς τους απέναντι τους χλευάζει, τους απειλεί και γι’ αυτούς είναι κλειστές οι πόρτες της Δημαρχίας.

Δεν νοείται έν έτει 2009 να υπάρχει δήμαρχος στο Ναύπλιο που να κουνάει το δάκτυλο απειλητικά σ’ όποιον του ασκεί κριτική, να τον φοβερίζει, και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον βλάψει με μόνο στόχο να του κλείσει το στόμα.

Ζήσαμε στο πετσί μας τις απειλές τρομοκρατίας εγώ και οι άνθρωποι που αποφάσισαν να μετέχουν στον συνδυασμό μας.

Στην αρχή τους έστειλαν το μήνυμα: Μην βάζεις απέναντί μας. Μετά άρχισαν οι απειλές του τύπου: Θα μας βρεις απέναντί σου, και σε όσους δεν πτοήθηκαν και κατατέθηκε το όνομά τους στο Πρωτοδικείο την Κυριακή 5 Μαϊου την Δευτέρα άρχισαν οι εκβιασμοί να παραιτηθούν. Εκβιασμοί προς τον ίδιο τον υποψήφιο, αλλά και στους εργοδότες του.

Ποιος νομίζεις ότι είσαι κύριε Κωστούρο; Πού νομίζεις ότι ζεις; Σε ποια εποχή; Την εποχή των σκλάβων, στον Μεσαίωνα ή νομίζεις ότι ζούμε κάτω από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Αυτό προσπαθείς να επιβάλλεις δυστυχώς. Να παραμείνεις δήμαρχος τρομοκρατώντας υπαλλήλους, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και δημότες ανήμπορους μέσα στην οικονομική κρίση.

Προσπαθείς όμως να παραμείνεις δήμαρχος και με έναν άλλο τρόπο.

Μοιράζοντας δημοτικό χρήμα αφειδώς σε δικούς σου ανθρώπους μέσα από έναν καταιγισμό απευθείας αναθέσεων. Χρήμα που κατευθύνεται συνεχώς στις τσέπες συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εργολάβων. Απίστευτα ποσά χωρίς να γίνουν ανάλογα έργα τα σκορπάς για να σε στηρίζουν αυτοί που ωφελούνται.

Και όλοι οι υπόλοιποι δημότες αναμένουν να γίνουν έργα στα χωριά ή στη γειτονιά τους. Μάταια όμως.

-Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια και δεν κατασκεύασες ούτε ένα νέο σχολικό κτίριο. Υπάρχουν ακόμη μαθητές που κάνουν μάθημα σε λυόμενα και σε αίθουσες ισογείων καταστημάτων.

-Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια και δεν έδωσες στους δημότες ούτε ένα νέο κοινόχρηστο χώρο, μία πλατεία.

-Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια και δεν άνοιξες ούτε ένα νέο δρόμο απ’ όσους προβλέπονται στο σχέδιο πόλεως έτσι ώστε να ανασάνει και να αναπτυχθεί το Ναύπλιο, το Τολό που υποτίθεται ότι είναι οι ναυαρχίδες του τουρισμού μας.

-Εγκατέλειψες τα σχέδια πόλης στο Ναύπλιο αλλά και στον Δήμο Ασίνης.

-Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια και ακόμα περιμένουν καθαρό πόσιμοι νερό δεκάδες χωριά του Δήμου μας.

-Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για αποχετεύσεις λυμάτων. Ακόμα πληρώνουν για να αδειάζουν τους βόθρους σε δεκάδες χωριά και συνεχίζουμε να μολύνουμε το περιβάλλον.

-Επτά ολόκληρα χρόνια πέρασαν και αράχνιασαν στα συρτάρια σου οι μελέτες για την επέκταση της προβλήτας στο λιμάνι του Τολού. Το ίδιο και η μελέτη για την προστασία της ακτής σε Ίρια - Πλάκα και Τολό.

Και για να τους ρίξεις στάχτη στα μάτια, τοποθετείς τσιμεντόλιθους στην άμμο που μετά από λίγο τους παίρνει το κύμα.

Αλήθεια: Πόσα χρήματα πέταξες έτσι μόνο και μόνο για να δείξεις ότι κάτι κάνεις.

Έχεις αυτό το δικαίωμα να πετάς στη θάλασσα τα χρήματά μας;

Περπατάς στην πόλη του Ναυπλίου και παντού διαπιστώνεις την μιζέρια και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. Κράσπεδα σπασμένα, φωτιστικά σπασμένα, παγκάκια ξεχαρβαλωμένα, παρτέρια πράσινου ξεραμένα, βρωμιές και γλίτσα γύρω από κάθε κάδο απορριμμάτων, λακούβες και μπαλώματα σε κάθε δρόμο.

Εξαφάνισες τους κάδους απορριμμάτων, τα παγκάκια, Γιατί;

Ψάχνουν απεγνωσμένα ένα παγκάκι να καθίσουν οι ηλικιωμένοι και δεν βρίσκουν. Γιατί; Τα ίδια και στην Ασίνη, Μιδέα, Τίρυνθα.

Δεν υπάρχει χρήμα υποστηρίζεις! Για τους άλλους δήμους που προοδεύουν υπάρχει όμως και κάνουν και έργα.

Για σουβλάκια και πανηγύρια, φιέστες κλπ υπάρχει χρήμα όμως κύριε Δήμαρχε!

Όπως και για πυροτεχνήματα και πανάκριβα πληρωμένους καλλιτέχνες υπάρχει χρήμα.

Είπα στην αρχή ότι ερχόμαστε για να σταματήσουμε αυτήν την κατρακύλα, αυτήν την απαξίωση του όμορφου ιστορικού μας δήμου.

Ερχόμαστε για να αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Από τα εύκολα και απλά που αυτή η δημοτική αρχή κατέστρεψε.

Δεν θα σας μιλήσουμε για μεγάλα έργα.

Ξέρετε ότι γνωρίζω και μπορώ να τα εκτελέσω. Το έχω ξανακάνει με επιτυχία. Πρώτος στόχος μου όμως θα είναι να αποκαταστήσουμε την εικόνα του Δήμου μας. Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του δημότη και να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες ένα νέο πρόσωπο σύγχρονο, πολιτισμένο που θα διακρίνεται με την πρώτη ματιά ότι είμαστε μία περιοχή νοικοκυρεμένη, που κάποιος την φροντίζει και την διατηρεί καθαρή.

Το πρόγραμμά μας επικεντρώνεται στην καθαριότητα, την οδοποιϊα, τον ηλεκτροφωτισμό, το καθαρό πόσιμο νερό σε κάθε άκρη του Δήμου μας.

Στην αγροτική οδοποιϊα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους δημότες γεωργούς.

-Ακολουθούν τα έργα υποδομής: Νέες αίθουσες για τους μαθητές μας, δίκτυα ύδρευσης προς κάθε κατεύθυνση, αναβάθμιση των φίλτρων πόσιμου νερού έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητά του. Ξήλωμα όσων αγωγών πόσιμου νερού υπάρχουν ακόμα και είναι κατασκευασμένοι από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες. Δίκτυα λυμάτων.

Θα δώσουμε έμφαση σε δράσεις Κοινωνικού χαρακτήρα με στοχευμένες ενέργειες για να βοηθήσουμε δημότες που το έχουν ανάγκη.

Ο δήμος μας θα είναι αρωγός σε κάθε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε άτομα εξαρτημένα από ουσίες ή αλκοόλ, σε άτομα που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας σε νέα ζευγάρια και μέλλουσες μητέρες.

Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα σε κάθε γωνιά του δήμου μας.

Θα τα λύσουμε σε βάθος τετραετίας ιεραρχώντας τα πρώτα και αρχίζοντας από τα πλέον σοβαρά.

Θα είμαστε μία δημοτική Αρχή κοντά στο Δημότη. Σεβόμενοι τις ανάγκες του, το πρόβλημά του, την κριτική και την πρόταση του κάθε ενός από εσάς.

Ο Δήμαρχος δεν είναι ο άρχοντας της πόλης. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι ένας δημότης ίσος με τους υπόλοιπους αλλά και ο εντεταλμένος τους για να τους υπηρετεί. Με καλή διάθεση, πολύ δουλειά, με διαφάνεια, σεβόμενος το δημοτικό χρήμα, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να λειτουργήσει για το κοινό συμφέρον.

Έχουμε ήδη συγκροτημένη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ εξαιρετικής μόρφωσης συμπολιτών μας, ευυπόληπτων, ικανών και κυρίως ΕΝΤΙΜΩΝ γυναικών και ανδρών που μπορούν να συνδέσουν το Ναύπλιο με την Ευρωπαϊκή του προοπτική και τη νέα γεννιά με τα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού νέου πολίτη. Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της πόλης των πόλεων στην βλαχομπαρόκ νοσηρότητα της κακογουστιάς! Όχι γιατί δεν υπάρχουν Ναυπλιώτες ισάξιοι της ιστορικής τους ταυτότητας και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο.

Αλλά γιατί ο μεγάλος τιμωρός των ικανών, ο κ. Κωστούρος, και προφανώς αυτών που απειλούν να φανούν ικανότεροί του, τους αγνόησε και αδρανοποίησε τους θεσμικά υπεύθυνους εντεταλμένους για τα έργα χαμηλών αλλά αναγκαίων πολιτικώς και όρισε αντ’ αυτού το τρέξιμο του δήμου σε άτομα των οποίων τα έργα και οι ημέρες – πέραν της πρόκλησης του κοινού αισθήματος, άνοιξαν θλιβερή παρένθεση στην Ναυπλιακή κουλτούρα.

Κλείνοντας οφείλω να σας απευθυνθώ σαν ο φίλος σας Δήμαρχος που τον επιλέξατε τρις συνεχόμενες φορές.

Ο κ. Κωστούρος υπήρξε συνεργάτης μου. Δεν θέλω να ακυρώσω τις όποιες δυνατότητές του. Και θα ήμουν ευτυχής αν και η κοινωνική του αγωγή΄, ο χαρακτήρας του αλλά και η ύπαρξη κάποιου υπόβαθρου κουλτούρας τον βοηθούσαν να δρα μακράν των τριών – και μοναδικών δυστυχώς - όπλων του, της συκοφαντίας, της λάσπης και του εκβιασμού.

Αλλά αποτελούν ήδη την δεύτερη (ή μήπως την πρώτη;) φύση του.

Πάντα, ως δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, τον βοήθησα, τον τίμησα, ίσως άνισα υπέρ του.

Με υπέσκαφε ΠΑΝΤΑ και σιωπούσα. Πολιτική μου επιλογή ήταν να κατανοώ τις ανθρώπινες αδυναμίες και όχι μόνο να τις συγχαρώ αλλά και να τις ξεχνώ.

Όμως παρά το γεγονός ότι από τον Απρίλιο του 2012 που έφυγα στο εξωτερικό και για πέντε ολόκληρα χρόνια δεν ενόχλησα τη δημοτική Αρχή.

Παρά το γεγονός ότι δεν έκανα τίποτα έτσι ώστε να θεωρηθεί ότι τους υποσκάπτω, αυτοί άρχισαν να με αποδομούν.

Βρήκαμε χάος, καμένη γη κλπ. Ούτε τότε μίλησα. Δεν μίλησα ακόμα και όταν έργα δικά μου εκτελούνταν και εγκαινιάζονταν χωρίς καν να αναφέρουν το όνομά μου ή την δική μου συνεισφορά για κάθε έργο.

Δεν σταμάτησαν όμως εδώ!

Αρχισαν να με λοιδωρούν γιατί έφυγα να δουλέψω εκτός Ελλάδος.

Με είπαν μετανάστη Ρουμάνο, λαχαναγορίτη. Λες και η δουλειά είναι ντροπή, ενώ διετέλεσα 10 ολόκληρα χρόνια Δήμαρχος και αφοσιώθηκα σ’ αυτόν. Δεν καταδέχθηκα να βάλω ούτε μία φορά το δάκτυλό μου στο μέλι …….. εκτελώντας τα καθήκοντα του Δημάρχου.

Πολιτεύτηκα, έζησα και ξόδεψα τα δικά μου χρήματα, καρπό δεκαετιών επιτυχούς καριέρας μηχανικού.

Ναι κύριε Κωστούρο – μετανάστης αλλά όχι Ρουμάνος – μόνο Έλληνας και πάντα ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ - και ναι κύριε Κωστούρο – σπούδασα τα παιδιά μου.

Αυτό γι’ αυτούς είναι ντροπή κυρίες και κύριοι. Αυτό γιαυτούς είναι μεμπτό!!!

Τους στέλνω λοιπόν ένα μήνυμα. Είμαι εδώ,

Όρθιος δυνατός και τους κοιτώ στα μάτια. Και είμαι εδώ, γιατί έμαθα στη ζωή μου να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις.

Συντήρησα την οικογένειά μου και ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ γιατί μου το ζήτησαν Ναυπλιώτισσες και Ναυπλιώτες που μπαϊλντισαν από την Αυτοδιοικητική Τρύπα που άνοιξες στην αξιοπρεπή πορεία ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ευχαριστώ και πάλι αγαπημένες φίλες, αγαπημένοι φίλοι –

Σας καλώ στην ενδυνάμωση του αγώνα μας προς την μεγάλη ΝΙΚΗ.

Για το Ναύπλιο, την Ασίνη, τη Νέα Τίρυνθα και τη Μηδέα

Για το αύριο των παιδιών μας.

Αλλά και για την ανάδειξη του χθες των κληροδοτών της υπέροχης ιστορίας αυτού του μαγικού τόπου που μας εμπνέει και μας επιβάλλει την υπεράσπισή του.

Καλό αγώνα