Τατούλης από Αργολίδα: Προχωράμε ενωμένοι μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης από Αργολίδα: Προχωράμε ενωμένοι μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

Μάιος 15, 2019 - 23:10

Καθαρή νίκη στο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη δίνουν και οι ψηφοφόροι της Αργολίδας, που γέμισαν ασφυκτικά την  αίθουσα του Pantazis Royal, για να εκφράσουν τη στήριξη τους στον περιφερειάρχη και τους υποψήφιους συμβούλους του.
Ο περιφερειάρχης έχοντας μαζί του τα στελέχη του νομού μας ,που ενισχύουν δυναμικά το συνδυασμό του,  ξεκίνησε την ομιλία του ενθουσιασμένος στην κατάμεστη από Αργολιδείς  αίθουσα.
“Η νίκη της Νέας Πελοποννήσου είναι νίκη των Πελοποννησίων, που ενωμένοι αντιστέκονται σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν”.
“Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν “Αυτοί κι Εμείς”, “Εμείς και οι Άλλοι” . Στην Πελοπόννησο , σε δυο εβδομάδες από σήμερα, απαντάμε με ηχηρή φωνή σε ένα και μόνο ερώτημα: Προχωράμε ενωμένοι μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;”
'' Το λέω ξεκάθαρα: δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποτασσόμαστε. Από κάθε τέτοια μάχη, που έχει ως στοιχεία της , τα όπλα ενός βρώμικου, ανήθικου πολέμου, εμείς  βγαίνουμε πάντα πιο δυνατοί. Πιο ελεύθεροι. Πιο δημιουργικοί. Πιο έτοιμοι για τις προκλήσεις που απλώνονται μπροστά μας”.

 

Δ.Τ. Για το μεγάλο του έργο, καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή στον Πέτρο Τατούλη δίνει η Αργολίδα στις 26 Μαΐου

 

Η δυναμική καθαρής νίκης από την πρώτη Κυριακή στις περιφερειακές εκλογές στις 26 Μαΐου του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου αποτυπώθηκε στη μεγαλειώδη προεκλογική ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Σε ένα κατάμεστο χώρο εντός και εκτός της αίθουσας του Pantazis Royal στη Δαλαμανάρα, διάχυτος ήταν ο ενθουσιασμός των πολιτών της Αργολίδας που συνέρευσαν να «αγκαλιάσουν» τον Περιφερειάρχη, ο οποίος στην αρχή της τοποθέτησης του ανακοίνωσε την ένταξη του Μουσείου του Άργους στο ΕΣΠΑ με 5 εκατομμύρια ευρώ, την δημοπράτηση της μαρίνας του Ναυπλίου ύψους 40 εκατ, ενώ ανακοίνωσε ότι δημοπρατήθηκαν ήδη τα δευτερεύοντα δίκτυα του Αναβάλου προς Φίχτια και Μοναστηράκι και ολοκληρώθηκε η μελέτη προς Μπόρσα και Μαλαντρένι  . "Σε δύσκολους καιρούς τα έργα στον Ανάβαλο ποτέ δεν σταμάτησαν. Εκσυγχρονίσαμε τα αντλιοστάσια, και παραδίδουμε συνεχώς μεγάλα κομμάτια δικτύων. Αυτό το έργο θα τελειώσει για εμάς, μόνο όταν αρδευτεί και η τελευταία σπιθαμή παραγωγικής γης", ξεκαθάρισε ο Πέτρος Τατούληςο οποίος προανήγγειλε την ένταξη της ανάπλασης τμημάτων της περιοχής Ψαρομαχαλά και της οδού Αιγίου στο Ναύπλιο, συνολικού προυπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. 

"Δεν έχω έρθει ποτέ σαν άλλους με άδεια λόγια κι υποσχέσεις χωρίς περιεχόμενο. Για εμάς μιλάει καθημερινά το έργο μας", τόνισε ο περιφερειάρχης καταχειροκροτούμενος από τους Αργολιδείς συμπατριώτες του. 

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου, ο χάρτης της Πελοποννήσου θα έχει τα χρώματα του δικού σας χαμόγελου. Των δικών σας παιδιών. Των δικών σας γονιών. Ελάτε όλοι μαζί για μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή της συμμετοχής. Μια γιορτή της αλληλεγγύης. Μια γιορτή της Δημοκρατίας. Μαζί αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον της Αργολίδας. Για να γίνει η μάχη γιορτή. Και ο αγώνας νίκη. Ελάτε να ζήσουμε μαζί τη νίκη για μια Αυτοδύναμη Πελοπόννησο. Με την Αργολίδα στην πρώτη γραμμή. Στις 26 Μαΐου. Την πρώτη Κυριακή» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στους Αργολιδείς και σημείωσε «το δικό μας κόμμα, ο δικός μας πολιτικός χώρος είναι η Πελοπόννησος. Και σε αυτό το κόμμα το χρίσμα τα δίνετε αποκλειστικά μόνο εσείς οι πολίτες».

«Σας γνωρίζω όλους σχεδόν με το μικρό σας όνομα. Γνωρίζω τον τόπο μας σπιθαμή προς σπιθαμή. Μαζί τον περπατάμε καθημερινά» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι Πελοποννήσιοι πολίτες έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη τους οριστικά στα ψεύτικα διλήμματα. «Η Πελοπόννησος συνεχίζει μπροστά, δεν γυρίζει στο παρελθόν. Η Πελοπόννησος δεν είναι κομματικό λάφυρο, ούτε πεδίο αντιπαράθεσης των ιδιοτελών συμφερόντων των λίγων. Η Νέα Πελοπόννησος στέλνει το μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι η αλλαγή έχει ήδη συμβεί. Ότι ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, είναι έτοιμο να βγάλει τη χώρα από τα συντριπτικά της πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα» ανέφερε ακόμα ο Περιφερειάρχης.

Στην Αργολίδα οι επενδύσεις της Περιφέρειας, όπως σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ,τόσο στα μεγάλα, όσο και στα μικρότερα έργα, «τα έργα της δύσκολης καθημερινότητας. Σχολεία στον Ίναχο, στο Κουτσοπόδι, στο Ανύφι, το Μουσικό

 

Σχολείο του Άργους, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Αργος και το καινούριο κτίριο παροχής συσσιτίων στην Ευαγγελίστρια στο Ναύπλιο. Η ψυχιατρική κιλινική του Νοσοκομείου του Άργους , η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τόσο στο νοσοκομείο του Άργους όσο και του Ναυπλίου, το κέντρο Υγείας του Λυγουριού, είναι ορισμένα από τα έργα που "τρέξαμε" , ενώ χρηματοδοτούμε το σύνολο των δομών για τους κοινωνικά αποκλεισμένους και αδύναμους συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στα έργα των οδικών αξόνων της Αργολίδας. «Ο οδικός άξονας που οδηγεί από το Ναύπλιο στην Επίδαυρο άλλαξε οριστικά όψη. Μειώθηκε ο χρόνος της μετακίνησης. Αυξήθηκε η ασφάλεια. Τα μεγαλύτερα τμήματα του ολοκληρώθηκαν και για τα υπόλοιπα υπάρχει μελετητική ωριμότητα, προχωρούν οι απαλλοτριώσεις και εισέρχονται σε διαδικασία υλοποίησης. για να τραβήξει τον τόπο μπροστά. Ο άξονας Λευκάκια- Δρέπανο, ο ισόπεδος κόμβος του Άργους στην συμβολή     της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Άργους με την επαρχιακή οδό προς Καρυά, ο κόμβος στην συμβολή της περιφερειακής οδού Άργους με την επαρχιακή οδό Νέας Κίου, η βελτίωση της Εθνικής Οδού Αργους - Ναυπλίου έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί ήδη στους πολίτες. Οι παρεμβάσεις μας σε όλην έκταση του οδικού δικτύου είναι σε εξέλιξη: από την Πουλακίδα έως τα Εκκλησιαστικά, από τους Μύλους  στον Αχλαδόκαμπο, από την είσοδο της Παλαιάς Επιδαύρου ως το Μικρό Θέατρο, από το Λυγουριό ως την Τραχειά, στην γέφυρα της Άκοβας, από την Κρύα Βρύση στο Ελληνικό, από τα Φίχτια στο Άργος, το τμήμα Μαλανδρένι- Στέρνα, στην είσοδο του Λάλουκα, στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αργολίδας γίνονται μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις».

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σημαντική πρόκληση. Με χρηματοδότηση που εμείς εξασφαλίσαμε, ολοκληρώνεται πια η μελέτη της παράκαμψης του Άργους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που προβλέπει την σύνδεση με τον κάθετο δρόμο που φεύγει από τον κόμβο της Στέρνας στου Μαλαχιά , καθώς και με τον δρόμο που ξεκινάει από τις Μυκήνες και φτάνει στην Τίρυνθα. Ένα έργο που θα αγγίξει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και θα αλλάξει ριζικά τον μεταφορικό και τουριστικό χάρτη της περιοχής» ανακοίνωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.

Στον τομέα του πολιτισμού ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια. «Στο κάστρο Λάρισας στο Άργος και στην Ακροναυπλία. Στις ακροπόλεις της Αρχαίας Ασίνης, της Τίρυνθας και των Μυκηνών. Στο Βυζαντινό Μουσείο, στο σπήλαιο Φράγχθι, στην ιερά Μονή Αρίας Ναυπλίου και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη. Αλλά και εκκλησιές. Όπου χρειαστεί  και όπου δεν επαρκούν οι ίδιοι πόροι για αναστηλωτικές εργασίες. Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας. Ο Αγιος Νικόλαος στο Ναύπλιο. Ο τρούλος του Αγίου Πέτρου στο Άργος. Ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι. Της Τιμίας Ζώνης στην Νέα Τίρυνθα. Ο Άγιος Δημήτρης στον Ίναχο, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κουτσοπόδι. Η Παναγιά στο Μαλαντρένι».  

Σημείωσε δε, ότι είναι κάποιοι που αυτά τα θεωρούν ανούσια. «Μας λένε δήθεν ότι αυτά δεν είναι η δουλειά μας. Είναι και κάποιοι άλλοι που δεν θέλουν να κάνουμε γήπεδα. Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με αθλητικές διοργανώσεις. Ισχυρίζονται ότι είναι δουλειά αλλουνού...Ε, ούτε κι αυτό το δεχόμαστε. Με εκσυγχρονισμένες τις αθλητικές της εγκαταστάσεις, με επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, με ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και έχουν γνώσεις επιχειρηματικότητας, η Αργολίδα θα μπει στο χάρτη ως πρωταγωνίστρια των σημαντικών διεθνών γεγονότων».

«Απέναντι σε αυτούς που δεν μιλούν για την Πελοπόννησο, που δεν ξέρουν να μιλήσουν για αυτή, που δεν έχουν πει ούτε μια κουβέντα για το αύριο, για την προοπτική της, που σήμερα το παίζουν κομματάρχες και απλά ξεχρεώνουν παλιές ακάλυπτες επιταγές, τους επιστρέφουμε το φόβο. Ελεύθεροι από δεσμεύσεις, ανεξάρτητοι από εξαρτήσεις, με όλων τις ανεξάντλητες δυνάμεις δουλεύουμε για να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο. Να συνεχίσουμε

 

μπροστά και να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Ότι έχουμε αλλάξει. Ότι από την Πελοπόννησο αλλάζει η χώρα, όπως πάντα εδώ και αιώνες».