Σοφία Δημάκη: O μόνος εχθρός της πόλης το μίσος και ο φανατισμός- Όλοι μαζί για την αλλαγή!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σοφία Δημάκη: O μόνος εχθρός της πόλης το μίσος και ο φανατισμός- Όλοι μαζί για την αλλαγή!

Μάιος 17, 2019 - 11:59

'Αρθρο της Σοφίας Δημάκη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  # ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ - Τάσσος Χειβιδόπουλος:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας. Κρίση αξιών, οικονομική λιτότητα, αυθαιρεσία, ανασφάλεια, ατιμωρησία, αποξένωση, παραίτηση. Μερικές μόνο λέξεις που αντιπροσωπεύουν την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Η πολυεπίπεδη κρίση ρίχνει έντονα την σκιά της και στον τόπο μας. Δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να συγκροτήσουμε ένα σύνολο κοινών στόχων κι ένα οργανωμένο πλαίσιο διεκδίκησης αυτών. Επιπλέον, η μη επίλυση βασικών θεμάτων των υποδομών μας, το κυκλοφοριακό, η υπό οικονομική κατάρρευση της αγοράς της πόλης, η εγκατάλειψη των ορεινών περιοχών του Δήμου, αποτελούν ζητήματα για το μέλλον του τόπου μας, καθοριστικά για την βιωσιμότητα της πόλης μας και του ευρύτερου Δήμου γιατί ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία του Άργους.

Η τωρινή δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες για ενεργό συμμετοχή και δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τους άλλους θεσμικούς φορείς του τόπου και να επιλύσει τα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν προτάσσοντας εγωισμούς, αγκυλώσεις και προκρίνοντας μικροπολιτικά οφέλη. Το μόνο που έκανε καλά ήταν να διχάζει τους πολίτες και να χαρακτηρίζει μόνιμα εχθρούς της πόλης όλους όσους τολμούσαν απλά να εκφράσουν αντίθετη γνώμη από τη δικής τους. Όσοι δε τόλμησαν τεκμηριωμένα να προβάλουν αστοχίες, λάθη και ατοπήματα έχουν ήδη μπει στις μαύρες λίστες του δημάρχου και έχουν δεχθεί ύβρεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και όχι μόνο.

Δεν είμαστε εχθροί της πόλης και δεν ακυρώνουμε τα έργα που πραγματοποιήθηκαν. Όμως έχουμε τη τεχνογνωσία να τα κρίνουμε και να ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία για την ποιότητα τους, τη νομιμότητας τους, την δυνατότητας υλοποίησης και αξιοποίησης τους και το δικαίωμα αυτό μας το δίνει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την οποία δεν θα μας στερήσει κανένας.

Πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, άλλα και υποδομές που θα υποστηρίξουν τους τομείς αυτούς, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τον Δήμο μας, και θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτούς. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι αρωγός των καινοτόμων προσπαθειών, συμπαραστάτης των παραγωγών και των επαγγελματιών. Να μην τους εγκαταλείπει, να δίνει λύσεις και να μην αφήνει προβλήματα να χρονίζουν και να σπρώχνουν τους κατοίκους, και ιδιαίτερα τους νέους, μακριά από τον τόπο τους. Να επενδύει σε έργα που εξυπηρετούν το αναπτυξιακό όραμα, θα βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων και δεν θα εξυπηρετούν απλά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Τα νέα μοντέλα βιώσιμων πόλεων κινούνται γύρω από τον άξονα του «smart city» δηλαδή πόλεων που λειτουργούν με «έξυπνη οικονομία»,  «έξυπνη μετακίνηση», «έξυπνο περιβάλλον», «έξυπνους ανθρώπους» και «έξυπνη διαβίωση». Οι λύσεις αυτές πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ του, να αλληλεπιδρούν με την πόλη και να συμπεριλαμβάνουν όλα τα πεδία που επηρεάζουν την διαβίωση. Έξυπνη νομοθεσία, εθνική στρατηγική και προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες, το κλειδί της απογείωσης του τουρισμού και όχι έργα βιτρίνας μόνο και μόνο για να προωθήσουμε την καριέρα κάποιων.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των πολιτών του Δήμου Άργους-Μυκηνών με το βλέμμα στραμμένο στο αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας. Ζητάμε τη συνειδητή επιλογή σας και ψήφο σας. Τολμάμε ένα συνδυασμό που μπορεί να οραματιστεί, να προγραμματίσει, να πραγματοποιήσει και να ελέγξει.

Και μην ξεχνάτε για εμάς δεν έχει αξία να «πάρουμε» τον Δήμο. Αξία έχει να «αλλάξουμε» τον Δήμο και η νέα γενιά αξίζει και πρέπει να είναι παρούσα και ενεργή.

Σοφία Δημάκη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Άργους - Μυκηνών

# ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ - Τάσσος Χειβιδόπουλος