Ειδήσεις

Μπάσκετ Α1 ΕΣΚΑΚ: 2η αγωνιστική πλέι οφ και πλέι άουτ

Απρίλιος 20, 2024 - 11:08

Ο Πήγασος Άστρους είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 ΕΣΚΑΚ Ανδρών μετά την νίκη κόντρα στο Ξυλόκαστρο με 62-57.

Πόσες αιτήσεις έγιναν για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Απρίλιος 20, 2024 - 10:30

«Τρέχει» το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και από την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε η πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους, έχουν γίνει 343 εγκρίσεις από τις συνολικά 573 εγγραφές.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έχουν απορριφθεί 190 αιτήσεις, ενώ ακόμη 40 είναι υπό ένσταση. Σημειώνεται δε ότι το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι να δεσμευτεί το ποσό των 50 εκατομμυρίων.

«Πράσινο φως» για την ίδρυση ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα

Απρίλιος 20, 2024 - 10:00

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε αίτημα για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολής. Η υπό σύσταση σχολή ακούει στην επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και αποτελεί κοινή προσπάθεια της «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» (HH3) και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα.

Πότε τελειώνει η κακοκαιρία και έρχονται θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών στην Πελοπόννησο

Απρίλιος 20, 2024 - 09:20

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε χθες και είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να υποχωρήσει το απόγευμα σήμερα. Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι η χώρα θα χωριστεί στα δύο, και τα βόρεια θα έχει πιο κρύο ενώ στην Κρήτη ενδεχομένως και στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν 32, 33 και 34 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι την Τρίτη έρχεται πάλι η αφρικανική σκόνη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-04-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Κόρινθος: Ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα

Απρίλιος 20, 2024 - 08:50

Στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο ανασύρθηκε από τη θάλασσα πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στο σημείο, μετέβη ένα σκάφος με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου που ανέσυραν το πτώμα και τη μετέφεραν στο αλιευτικό καταφύγιο της Κορίνθου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας (αγνώστων λοιπών στοιχείων), η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Γυμνάσια και Λύκεια: Πότε κλείνουν και αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις

Απρίλιος 19, 2024 - 20:50

Στις 17 και στις 29 Μαΐου λήγει η σχολική χρονιά για Λύκεια και Γυμνάσια, αντίστοιχα, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, ορίζονται οι ημερομηνίες των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Τι ισχύει για τα Λύκεια

Δυστύχημα στα Τέμπη: 34ος κατηγορούμενος ο Κώστας Αγοραστός

Απρίλιος 19, 2024 - 19:50

Απερρίφθη από το συμβούλιο Εφετών Λάρισας η προσφυγή του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, για τη συσχέτιση της δικογραφίας του με τη συνολική για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την οποία χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής σύμφωνα με το Larissanet.gr.

Έναρξη Run Greece με Kids Athletics στο κέντρο του Ναυπλίου (φωτο)

Απρίλιος 19, 2024 - 19:38

Πρόκειται για τους 100άδες μαθητές των πέντε Δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου, που μετείχαν στο πρόγραμμα Kids athletics, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Οι μικροί μαθητές έκαναν ένα …πρώτο ζέσταμα ενόψει της συμμετοχής τους την Κυριακή (21/4) στον αγώνα του Run Greece, που έχει κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου.

Αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ

Απρίλιος 19, 2024 - 19:30

Σε αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε η γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. ), στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, μοναδικό μέτοχο της εταιρείας. Τα νέα μέλη είναι τα ακόλουθα:

–       Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός Πρόεδρος,

–       Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μέλος,

–       Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, Μέλος,

–       Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, Μέλος,

Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου δωρεάς προς ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα

Απρίλιος 19, 2024 - 18:50

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (A. 1059/2024), από σήμερα προαιρετικά και από τις 8-5-2024 υποχρεωτικά, υποβάλλονται ψηφιακά, μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, οι παρακάτω δηλώσεις:

α) Δηλώσεις δωρεών για τις οποίες συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο από τις 19/4/2024.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις