Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες

Ιούνιος 15, 2019 - 10:07

Το Γ. Ν. Αργολίδας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη “Ασφαλές αίμα για όλους”.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη 2019:

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου, ημέρα γέννησης του αυστριακού ιατρού Καrl Landsteiner που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος  και τιμήθηκε με το βραβείο Nobel Ιατρικής το 1930), αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά τους στον άγνωστο ασθενή, προσφορά ουσιαστική που συμβάλει καθοριστικά στην καθημερινή παροχή αποτελεσματικής υγειονομικής φροντίδας στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.  
Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας λειτουργεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο  και καλύπτει τις ανάγκες και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού. Είναι στελεχωμένο με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό (ιατρικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό) που προσφέρει τις υπηρεσίες του με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Το τμήμα συμμετέχει ενεργά σε δράσεις - όπως προγράμματα Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, εκδηλώσεις και ημερίδες- με σκοπό να ενημερώσει,  ευαισθητοποιήσει και ενθαρρύνει τους πολίτες  να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
Αξίζει να αναφερθεί το σημαντικό έργο του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου,  όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για το έτος 2018:
Συγκεντρώθηκαν συνολικά 3.896 μονάδες αίματος (2.614 μονάδες  προέρχονταν από εθελοντές αιμοδότες και οι 1.235 από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών).
Πραγματοποιήθηκαν 82 εξορμήσεις από το κινητό συνεργείο αιμοληψιών του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες του νομού Αργολίδας.
Υπερκαλύφθηκαν οι ετήσιες ανάγκες και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου, ενώ 764 μονάδες απεστάλησαν σε άλλα Νοσοκομεία.
Να σημειωθεί ότι, ειδικά για το 2018, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην πρόσκληση του Νοσοκομείου για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πυρόπληκτων στο Μάτι Αττικής.
Το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αργολίδας λειτουργεί  για το κοινό καθημερινά από έως Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 9.00-13.30.
 
                                                                                                  Η Διοικήτρια
                                                                                               Αγγελική Φλώκου