ΚΚΕ Αργολίδας: Απαιτούμε ποιοτικό, αρκετό και φθηνό νερό για όλους τους κατοίκους του Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΚΚΕ Αργολίδας: Απαιτούμε ποιοτικό, αρκετό και φθηνό νερό για όλους τους κατοίκους του Ναυπλίου

Ιούνιος 20, 2019 - 12:52

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ για τις βλάβες στην υδροδότηση του Ναυπλίου: 

Η σημερινή βλάβη αλλά και οι συνεχείς βλάβες των προηγούμενων ημερών στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης του Ναυπλίου δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες με παιδιά, καθώς και έχουν επιπτώσεις στην προσωπική υγιεινή των κατοίκων και στη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων.  Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων του Δήμου οι βλάβες αργούν να αποκατασταθούν. Είναι η Τρίτη φορά, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με την ύδρευση στο Ναύπλιο (μετά και τη θόλωση του περσινού καλοκαιριού).

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχαμε θέσει πριν και τις Δημοτικές εκλογές για την κακή κατάσταση του δικτύου και τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν.  Η αλήθεια είναι, ότι όπως φάνηκε, η πόλη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μείνει χωρίς νερό, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι το νερό αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και όχι σαν αγαθό που ο λαός μας πρέπει να έχει πρόσβαση για τις καθημερινές του βασικές ανάγκες.  Βρίσκεται στο ότι η ΔΕΥΑΝ λειτουργεί με "ιδιωτικοοικονομικά" κριτήρια και τη λογική της "ανταποδοτικότητας" που έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε ακριβά το νερό την ίδια στιγμή που δεν διασφαλίζεται το δίκτυο διανομής από διαρροές και η παροχή καλού και αρκετού νερού σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.
Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για τη συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου που να εξασφαλίζουν τη απρόσκοπτη λειτουργία του.
Απαιτούμε ποιοτικό, αρκετό και φθηνό νερό για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Δελτίο Τύπου